FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U padu helikoptera poginuo nigerijski guverner

Autor: akoz
YENAGOA, 15. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Među šestero poginulih u padu helikoptera na jugu Nigerije u subotu su guverner nigerijske države Kaduna i bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost, priopćila je vladajuća Narodna demokratska stranka (PDP).

Helikopetr se srušio u subotu popodne u šumu u državi Bayelsa, rekli su agenciji Reuters stanovnici područja koji su svjedočili nesreći. "Dok smo stigli na mjesto pada helikopter je bio u plamenu", rekao je Hitler Adunion, čelnik lokalne zajednice, i dodao da su u helikopteru vidjeli izgorena tijela.

Nigerijska mornarica je potvrdila da se srušio helikopter tipa Agusta koji je prevozio dužnosnike u Port Harcourt a hitne službe su rekle da su iz olupine izvučena tijela šestero putnika.

Poginuli Patrick Ibrahim Yakowa prošle je godine tijesno pobijedio na izborima kao kandidat PDP-a i postao prvi kršćanin guverner Kadune. PDP je u izjavi potvrdio njegovu pogibiju.

Guverneri 36 država su među najmoćniim političarima Nigerije i često nadziru proračune veće nego u mnogim afričkim državama. PDP je priopćio da je, "uz druge istaknute Nigerijce", u nesreći poginuo i general Owoye Azazi, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙