FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HNS: Gradska uprava konačno o legalizaciji bespravne gradnje

Autor: mbuj
ZAGREB, 15. prosinca 2012. (Hina) - Zagrebački HNS, danas je u povodu najave gradonačelnika Milana Bandića da će od 17. prosinca građani na više mjesta u Zagrebu moći dobiti korisne informacije o legalizaciji bespravne gradnje i predavati zahtjeve, priopćio kako vide da se gradska uprava "probudila" i konačno odlučila pružiti građanima informacije o postupku koji je pokrenut prije više od četiri mjeseca te zatražio da cijene komunalnog doprinosa budu još niže od onih koje je predložio Bandić.

Bandić je jučer najavio da će od 17. prosinca u prizemlju zgrade Gradske uprave građani moći predavati zahtjeve za legalizaciju bespravne gradnje, a oni slabijega imovinskog stanja trebat će doći u Savsku 41, gdje će im stručnjaci besplatno pripremiti dokumentaciju potrebnu za legalizaciju. Bandić je najavio i da će Gradskoj skupštini predložiti da se za sve građane smanji komunalni doprinos od 15 od 35 posto i produži otplata s četiri na deset godina uz poček od godinu dana.

Zagrebački HNS je danas ocijenio da Gradska uprava koja reagira tek kad problemi kulminiraju ne zaslužuje više upravljati Zagrebom.

"Gradska uprava koja reagira tek kad problemi kulminiraju ne zaslužuje više upravljati ovim gradom. Stoga se nadamo da će, kao što je prihvatila ideju o legalizaciji, uskoro podržati HNS-ovu inicijativu o davanju poslovnih prostora u posjedu Grada Zagreba za jednu kunu u najam građanima s ciljem poticanja ekonomske aktivnosti u Zagrebu", navodi u priopćenju zagrebački HNS. Također traži da cijene komunalnog doprinosa budu još niže od onih koje je predložio gradonačelnik Bandić, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se građani nalaze.

"Shvaćajući važnost postupka legalizacije, zagrebačka Gradska organizacija HNS-a je u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja već održala prvu u nizu javnih tribina s temom 'Legalizacija bespravno izgrađenih objekata' na kojoj je gostovala ministrica Anka Mrak Taritaš, 13. prosinca, s pomoćnicima i u sklopu koje su građani dobili konkretne informacije o tom problemu i mogućnostima njegova rješavanja. U predstojećem razdoblju planirano je održavanje još osam takvih tribina po cijelom Zagrebu: 18. prosinca u Donjoj Dubravi, 20. prosinca u Novom Zagrebu-zapad, 15. siječnja na Trnju, 17. siječnja u Podsljemenu, 22. siječnja u Gornjoj Dubravi, 24. siječnja u Brezovici, 29. siječnja na Črnomercu i 31. siječnja na Peščenici-Žitnjak", navodi u priopćenju zagrebački HNS.

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙