FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vesna Pusić primila nizozemsko parlamentarno izaslanstvo

Autor: vmrs
ZAGREB, 14. prosinca 2012. (Hina) - Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je izaslanstvo Odbora za europske poslove nizozemskog parlamenta na čelu s predsjednikom Odbora Raymondom Knopsom i s njima razgovarala o hrvatskom pristupnom procesu kao i o trenutnoj situaciji vezanoj uz ispunjavanje preostalih uvjeta navedenih u jesenskom izvješću Europske komisije, priopćeno je u petak iz MVEP-a.

Naglasila je kako je Hrvatskoj, od proljetnog izvješća do danas od 51 točke, ostalo njih 10, u skladu s Akcijskim planom koji sadrži definirane rokove i nositelje zadataka. Izvijestila ih je i o današnjem sastanku država članica i promatrača Američko-jadranske povelje i istaknula kako ulaskom u EU Hrvatska nece otići iz regije te da je "u našem interesu stabilna regija".

Predsjednik Odbora Knops rekao je kako je njihov posjet važan kako bi se upoznali sa situacijom u Hrvatskom. Članove odbora zanimalo je očekujemo li poteškoće s procesom ratifikacije kao i što očekujemo od konačnog proljetnog izvješća Komisije.

Ministrica, koja je nizozemsko izaslanstvo upoznala s ulogom koju je imao Hrvatski sabor, posebno Odbor za praćenje pregovora, kazala je kako će do Nove godine biti 20 ratifikacija, a ostatak ide predviđenim tempom, dodajući kako se nada da Slovenija neće biti zadnja koja će ratificirati ugovor. "Ništa nije gotovo dok nije gotovo, ali našim akcijskim planom čvrsto su definirane naše obveze i rok njihova izvršenja", naglasila je. Govoreći o regiji, kazala je kako je "naša odgovornost razvijati dobrosusjedske odnose u regiji".

(Hina) xvm/xpp ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙