FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko primio nizozemsko parlamentarno izaslanstvo

Autor: vmrs
ZAGREB, 14. prosinca 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je izaslanstvo Odbora za europske poslove Zastupničkog doma nizozemskog parlamenta koje je u radnom posjetu Hrvatskoj i zahvalio Nizozemskoj na raznim vidovima pomoći koje je pružila Hrvatskoj, od političke do financijske, te posebno istaknuo prijenos iskustava u pitanjima koja se tiču Europske unije.

Leko je istaknuo važnost parlamentarne suradnje za upoznavanje s procesom reformi koje Hrvatska provodi na putu prema članstvu u EU-u. Odnose Hrvatske i Nizozemske ocijenio je prijateljskima i zahvalio Nizozemskoj na raznim vidovima pomoći koje je pružila Hrvatskoj, od političke do financijske.

Posebno je istaknuo prijenos iskustava u pitanjima koja se tiču Europske unije. "Podizanje demokratskih standarda smatramo svojim interesom i s time ćemo nastaviti i nakon ulaska u Europsku uniju. Hrvatska će nastaviti i s izgradnjom povjerenja i suradnje u regiji. Naš interes je da imamo mir, suradnju i razvoj zemalja u regiji bez obzira na članstvo u Europskoj uniji", rekao je predsjednik Sabora.

Predsjednik nizozemskog Odbora za europske poslove Zastupničkog doma Raymond W. Knops istaknuo je važnost svoga posjeta za odluku o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u nizozemskom parlamentu. Nizozemski parlamentarci posljednje su Sveobuhvatno izvješće Europske komisije ocijenili pozitivnim te su se zanimali za zakonodavnu proceduru, primjenu zakona i komunikaciju s javnošću u osiguravanju potpore za reforme.

Daniel Mondekar, predsjednik saborskog odbora za europske integracije najavio je da će tijekom posjeta nizozemskog izaslanstva razgovarati i "o procesu ratifikacije, o Sveobuhvatnom izvješću, o akcijskom planu i dinamici postizanja ciljeva iz akcijskoga plana". Po njegovim riječima, posebno će se razgovarati o "funkcioniranju Hrvatskoga sabora kao parlamenta buduće članice Europske unije, a iskustvo jedne stare demokracije koja je stvarala Europsku uniju, više je nego dobrodošlo", rekao je Mondekar.

(Hina) xvm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙