FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peticija protiv likvidacije "3. maja"

Autor: dsil
RIJEKA , 14. prosinca 2012. (Hina) - Primorsko-goranski savez (PGS) priopćio je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci da je zamjenici ministra gospodarstva Tamari Obradović-Mazal predao peticiju protiv likvidacije "3. maja" s 13.800 potpisa.

Potpisi su se prikupljali u Rijeci i u drugim gradovima Primorsko-goranske županije, a PGS je peticijom želio dokazati da građani tog područja žele da riječko brodogradilište nastavi svoju djelatnost.

Potpredsjednik stranke Branko Juretić izrazio je zabrinutost zbog prebacivanja odgovornosti za budućnost "3. maja" s Vlade RH na Uljanik kao privatnu tvrtku. Odgovornost za sudbinu "3. maja" je velika zbog njegova značenja za gospodarstvo toga kraja te država mora ostati aktivan sudionik u postupku njegove privatizacije i preustroja, rekao je Juretić.

Politički tajnik PGS-a Nikola Ivaniš ustvrdio je da bi Vlada RH trebala kontrolirati postupak Uljanikova preuzimanja "3. maja" te nastavak rada riječkoga brodogradilišta u tim uvjetima, kao što je pomogla Uljaniku u postupku njegove privatizacije.

Istaknuo je kako je stajalište PGS-a da je predloženi model privatizacije jedini moguć jer više nema vremena za druga rješenja.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙