FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina progoni protukomunistički kult

Autor: bcav
PEKING, 14. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Kina je pokrenula progon kulta za koji vlasti tvrde da poziva na "konačnu bitku" protiv "Crvenog zmaja", odnosno Komunističke partije, i širi glasine o smaku svijeta, objavili su u petak državni mediji.

Stotine članova skupine "Svemogući Bog" sukobile su se posljednjih tjedana s policijom u pokrajinama Henan u središnjem dijelu zemlje, Shaanxi na sjeveru i Gansu na jugozapadu Kine, objavljeno je na internetskim blogovima.

Skupina je "pozvala sljedbenike da krenu u odlučujuću bitku protiv 'Velikog crvenog zmaja' i uspostave kraljevstvo 'Svemogućeg Boga'", prenosi regionalni list Shaanxi Daily na internetskim stranicama.

U tekstu se dodaje kako su pripadnici kulta građanima dijelili letke u kojima se navodi da će 2012. doći do smaka svijeta.

Kineska Komunistička partija ne podnosi propitivanje njezine vlasti i opsjednuta je socijalnom stabilnošću. Posebno se usredotočila na kultove koji su posljednjih godina postali sve brojniji. Prosvjedi sljedbenika često su ugušeni silom, a njihovi vođe smaknuti.

(Hina) xbcav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙