FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HDZ zauzima se za jačanje, a ne ukidanje KBC-a

Autor: vsik
OSIJEK, 12. prosinca 2012.(Hina) - Osječki HDZ protivi se najavljenom ukidanju statusa Kliničkoga bolničkog centra (KBC) i zauzima se za njegovo jačanje, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik osječkoga HDZ-a Damir Kramarić ocijenio je da su "priče o takvoj mogućnosti politički intonirane i očito povezane sa smjenama šefova pojedinih kliničkih odjela osječke bolnice te dovođenjem podobnih kadrova".

Istaknuo je kako bi to bila "katastrofalna pogreška jer Klinička bolnica Osijek pokriva prostor s približno milijun stanovnika" te treba učiniti sve da se to ne dogodi, nego da, naprotiv, dobije više novca za daljnji razvoj. "Dogodi li se crna prognoza, to bi značilo pravi egzodus velikog broja zdravstvenog kadra iz osječke bolnice, što bi svakako najviše pogodilo pacijente", rekao je Kramarić.

Šef abdominalne kirurgije Klinike za kirurgiju osječkoga KBC-a dr. Dražen Vidović rekao je kako je budućnost u stvaranju uvjeta da osječka bolnica dobije status sveučilišne bolnice. To je posebno važno posebice zbog skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju "jer se zna da se u zemljama Europske unije najviše cijene upravo bolnice koje su čvrsto povezane s medicinskim fakultetom zbog izobrazbe znanstvenih kadrova".

U Osijeku za to imamo uvjeta "jer već više od 30 godina imamo medicinski fakultet", rekao je dr. Vidović. Istaknuo je kako bi bilo iznimno loše rješenje ukinuti status kliničkoga bolničkog centra koji je osječka bolnica dobila 2009. godine". U osječkoj bolnici ima dovoljno znanstvenih djelatnika koji su potrebni da ima status klinike, rekao je i dodao kako vjeruje da će vodstvo i uprava te bolnice pronaći rješenje da joj se "ni u kojem slučaju" ne ukine status kliničkoga bolničkog centra.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙