FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjedokinja na suđenju Berlusconiju je u Meksiku

Autor: akoz
MILANO, 11. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Ključna svjedokinja u suđenju bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju za iskorištavanje maloljetničke prostitucije koja se ovoga tjedna nije pojavila na milanskom sudu nalazi se u Meksiku i u Italiju se neće vratiti do siječnja, rekla je njena odvjetnica u utorak.

Karima El Mahroug, poznatija po svom umjetničkom imenu "Ruby", trebala je dati iskaz u ponedjeljak u procesu u kojem je bivši talijanski premijer optužen da joj je platio za spolni odnos dok je bila maloljetna.

Sud je policiji naložio da nađe i dovede El Mahroug nakon što nije došla na sud. Njena odvjetnica Paola Boccardi, koja je sudu rekla da ne zna gdje se nalazi njena klijentica, agenciji Reuters je u utorak rekla da ju je El Mahroug kontaktirala kako bi rekla da se nalazi u Meksiku sa svojim zaručnikom i djetetom i da će se vratiti idućeg mjeseca.

Boccardi je rekla da El Mahroug "žali" zbog problema koje je izazvao njen izostanak ali da se neće vratiti do 17. prosinca, za kada je sazvano iduće ročište.

Tužiteljica Ilda Boccassini je na sudu rekla da je odsutnost El Mahroug taktika namjernog odugovlačenja koju vode Berlusconijeve odvjetnici kako bi izjegli donošenje presude prije izbora koji bi trebali biti održani u veljači.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙