FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 12. prosinca

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. prosinca 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 12. prosinca:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je, uz ostalo, Nacrt prijedloga zakona o tržištu električne energije; izmjene i dopune Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (EU); Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima; Nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Memoranduma o suglasnosti koji se odnosi na suradnju u suzbijanju korupcije kroz Protukorupcijsku inicijativu Jugoistočne Europe; Prijedlog uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o smjernicama EU za razvitak Transeuropske prometne mreže; izmjene i dopune Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi te prijedlog o davanju suglasnosti Gradu Zagrebu za zaduženje kod Zagrebačke banke d.d.. Na dnevnom redu zatvorenog dijela sjednice je, uz ostalo, Prijedlog zaključka u vezi s informacijom o zaprimljenom pismu namjere koje je Uljanik d.d., Pula dostavio Ministarstvu gospodarstva te Prijedlog zaključka u vezi s Dvostranim sporazumom između Republike Hrvatske i Europola za međusobnu povezanost računalnih mreža. (10 sati, Banski dvori, Trg svetog Marka 2; snimatelji i fotoreporteri trebaju doći u Vladu do 9,45 sati).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će javnoj raspravi u povodu izmjena i dopuna Zakona o područjima od posebne državne skrbi (11 sati, ured Pučkog pravobranitelja RH, Kralja Držišlava 6).

Nakon toga, predsjednik Josipović će u svom Uredu dodijeliti odlikovanja zaslužnim građanima i braniteljima Republike Hrvatske (13 sati, Ured predsjednika Republike, Pantovčak 241).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

VARAŽDIN - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će u Varaždinu Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije (11 sati, Ulica Franje Galinca bb). Ministar Ostojić obići će Zavod te razgovarati sa županom Predragom Štromarom i ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu Jasminkom Begić, a nakon toga će dati izjavu za medije (11,50 sati).

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije rješenjem Ministarstva zdravlja počeo je s radom 15. lipnja 2012. godine i djeluje kroz četiri ispostave i to u Varaždinu, Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu.

ZAGREB - Svečana akademija u Hrvatskom institutu za povijest, u povodu 13. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja moderne hrvatske države dr. Franje Tuđmana. Organizator je Udruga za hrvatski identitet i prosperitet (HIP), a na svečanoj akademiji govorit će dr. Ante Nazor, dr. Đuro Njavro, admiral Davor Domazet Lošo i mons. Ivan Miklenić (18 sati, Hrvatski institut za povijest, Zlatna dvorana, Opatička 10).

ZAGREB - U povodu 10. godišnjice rada, Agencija za zaštitu okoliša pokrenut će nacionalni portal s podatcima o ispuštanjima onečišćujućih tvari i otpadu - Hrvatski nacionalni portal Registra onečišćavanja okoliša (HNPROO). Pokretanje portala održat će se na konferenciji za novinare (12 sati, APO, Ksaver 208), a portal će u rad svečano pustiti ravnatelj AZO Neven Voća, u 12 sati i 12 minuta. To je prvi hrvatski portal toga tipa s javno dostupnim podacima, čime je Hrvatska ispunila međunarodnu obvezu o informiranju javnosti o ispuštanjima onečišćujućih tvari, otpadu, postrojenjima i njihovim lokacijama kroz bazu po uzoru na europski PRTR – Europski registar ispuštanja i prijenosa onečišćujućih tvari.

Agencija za zaštitu okoliša obilježavanje 10. godišnjice nastavlja večernjom svečanošću na kojoj će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović dodijeliti nagradu Eko oskar. Svečanost će se održati u GDK Gavella (19 sati, Frankopanska 8 - 10).

ZAGREB - Zagrebački HNS, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, od ovoga tjedna kreće sa serijom tribina o legalizaciji bespravno izgrađenih zgrada. Prva takva tribina, na kojoj će gošća biti ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, održat će se u zgradi Područnog ureda "Susedgrad" u Gajnicama, Sigetje 2, u suorganizaciji dviju HNS-ovih podružnica, Podsused-Vrapča i Stenjevca (18 sati). Tribini će nazočiti i predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević.

ZAGREB - Četvrti sveučilišni Dan e-učenja održat će se u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji Centra za e-učenje Sveučilišnog računskog centra (Srce), s nakanom pružanja novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu. Započet će uvodnim govorima rektora zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša i prorektorice za studente i studije Blaženke Divjak, nakon čega će uslijediti dodjela nagrada za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2011./2012. na Sveučilištu u Zagrebu (9,30 sati, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod održat će konferenciju za novinare na temu "(Ne)potpisivanje temeljnog kolektivnog ugovora i dodatka I. (Rezultati referendumskog izjašnjavanja provedenog u 330 školskih ustanova)", o kojoj će govoriti predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić (10,30 sati, sjedište Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, Petrinjska 59a/I).

ZAGREB - U Kabinetu grafike HAZU bit će otvorena izložba Nives Kavurić Kurtović "Pola stoljeća nakon/Ništiti ništavnost", koja će biti otvorena do 5. siječnja 2013.(19 sati, Strossmayerov trg 12)

ZAGREB - U velikoj dvorani Matice hrvatske zbornik "1918. u hrvatskoj povijesti" predstavit će Zlatko Hasanbegović, Ivica Šute, Željko Holjevac i Stjepan Sučić (18 sati, Ulica Matice hrvatske 2)

ZAGREB- Na zagrebačkom Županijskom sudu odlučivat će se o osnovanosti optužnice protiv bivših nogometnih dužnosnika Željka Širića i Stjepana Djedovića koje USKOK tereti zbog primanja 30.000 eura mita za "korektno" suđenje splitskom nogometnom klubu Hajduk. Širića se tereti i za primanje mita od bivšeg tajnika NK Karlovac Nevena Šprajcera s kojim se navodno dogovorio da za 15.000 eura po sezoni tom klubu osigura "pošteno" suđenje. Širića i Djedovića USKOK-u je prijavio bivši direktor Hajduka Hrvoje Maleš od kojega su dvojica optuženika navodno tražili ukupno 95.000 eura mita. O osnovanosti USKOK-ove optužnice iza zatvorenih vrata odlučivat će vijeće sutkinje Tanje Pavelin Borzić (12,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Optuženima za niz razbojstava od 2004. do 2008., među kojima je i krvava pljačka poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu u kojoj su u rujnu 2005. poginula dvojica zaštitara Stipe Mušan i Drago Rener, na zagrebačkom Županijskom sudu objavit će se nepravomoćna presuda. Četvorica optuženih priznali su krivnju, šestorica tvrde da nisu krivi, a jednome optuženiku sudilo se u odsutnosti. Zbog krvave pljačka Fine u kojoj su ubijena dvojica zaštitara Sokol Marića zbog nedostatka dokaza ranije je oslobođena skupina na čelu s Nenadom Filipovićem koji se 2009. predozirao drogom i tabletama (14 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U nastavku suđenja osječkom poduzetniku Dragi Tadiću za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda radi promjene osuđujuće presude Branimiru Glavašu trebala bi svjedočiti njegova supruga Božica Tadić-Ćavar koja se nagodila s USKOK-om te je nakon priznanja krivnje uvjetno osuđena na godinu i tri mjeseca zatvora uz trogodišnji rok kušnje. Osim nje, s USKOK-om su se na uvjetne kazne nagodili saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i splitski poduzetnik Srećko Jurišić, dok je Drago Tadić odbio nagodbu pa je jedini ostao na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda (8,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare na Zagrebačkom velesajmu (ZV) na kojoj će biti najavljen "Božićni sajam braniteljskih udruga i zadruga". Taj će se sajam prvi puta održati na ZV-u, od 14. do 23. prosinca, a organizira ga Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam u suradnji s HKUD "Željezničar" iz Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje. Božićni sajam braniteljskih udruga i zadruga bit će prilika da se braniteljske udruge i zadruge okupe na jednom mjestu, te uz civilne udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva predstave izvorne hrvatske proizvode, suvenire, stare zanate i ostale djelatnosti (11 sati, dvorana Klub izlagača, Južni ulaz, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma/xvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙