FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 11. prosinca

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. prosinca 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 11. prosinca:

SPLIT - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović u Splitu će se susresti sa studentima Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i, nakon predavanja na temu "Uloga Vlade RH u procesu priključivanja EU i usvajanja pravne stečevine EU", odgovarati na njihova pitanja (10 sati, zgrada Pravnog fakulteta u Splitu, Domovinskog rata 8).

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o porezu na dohodak. Vlada izmjene predlaže u cilju efikasnijeg prikupljanja podataka o ostvarenom dohotku fizičkih osoba, o obračunatom i uplaćenom porezu i prirezu na dohodak, kao i o obvezi doprinosa koje su obveznici dužni obračunati i uplatiti te o tome izvijestiti Poreznu upravu. U tom smislu predviđa uvođenje novog, jedinstvenog obrasca o ostvarenom dohotku, koji bi omogućio prikupljanje objedinjenih podataka za potrebe više institucija na jednom mjestu. Novina je da će se na novom obrascu iskazivati i određeni primici koji ne podliježu oporezivanju, a u svrhu prikupljanja podataka o ukupno ostvarenim primicima po pojedinom poreznom obvezniku u poreznom razdoblju. U Vladi ističu da predložene zakonske izmjene neće imati utjecaja na porezne prihode, ali će neizravno utjecati na povećanje naplate poreza (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

STRMAC (OPĆINA CERNIK) - Predsjednik Republike Ivo Josipović susrest će se s predstavnicima Psihijatrijske bolnice Sv. Rafael Strmac i čelnicima Brodsko-posavske županije (12 sati, Katolička bolnica "Sv. Rafael", Šumetlica 87, Cernik)

POŽEGA - Predsjednik Republike Ivo Josipović u Požegi će se susresti s roditeljima i novorođenim bebama (15 sati, Gradska kuća, Trg sv. Trojstva 1), a potom će (16,10 sati) nazočiti otvorenju Božićnog sajma i klizališta te otvorenju izložbe "Pepeljugin kompleks" (17 sati, Gradski muzej Grada Požege) i polaganju zapisa u temelje nove zgrade Glazbene škole "V. Babukić" (17,20 sati). U 18 sati predsjednik Josipović susrest će se s umirovljenicima u sklopu tradicionalne akcije "Nitko ne smije biti sam" (Restoran "Sara", Vodovodna 3).

ZAGREB - Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja održat će konferenciju za novinare na temu Objava nacionalnih rezultata Međunarodnih istraživanja PIRLS 2011. i TIMSS 2011. (10 sati, Petračićeva 4).

ZAGREB - Druga sjednica Programskog vijeća HRT-a. Na dnevnom redu je Izvješće o provedbi odluka i zaključaka 1. sjednice Programskoga vijeća HRT-a, prijedlog Poslovnika o radu Programskog vijeća HRT-a, davanje mišljenja na prijedlog Ugovora iz članka 13. Zakona o HRT-u te Izvješće Povjerenika o pritužbama i prijedlozima korisnika usluga HRT-a (12 sati, HRT dom, Prisavlje 3, soba 107, objekt B-30, I. kat).

ZAGREB - Vlasnik producentske tvrtke "Core media" Vladimir Šelebaj Sellier trebao bi svjedočiti na Županijskom sudu u nastavku suđenja bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu kojega USKOK tereti da je od Šelebaja od kraja 2004. do kraja 2007. primio 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija "Jedan na jedan", "U sridu" i "Istraga", pri čemu je za svaku emisiju od Šelebaja navodno dobivao po tisuću eura. I sam Šelebaj je u drugom postupku optužen za zloporabu položaja, to jest da je od studenog 2004. do veljače 2007. preko fiktivnih računa izvukao 9,4 milijuna kuna iz tvrtke "Core media" i još jedne tvrtke te pritom državu oštetio za 3,1 milijun kuna neplaćenog PDV-a. Na posljednjem ročištu jedan od glavnih USKOK-ovih svjedoka producent Edvin Softić izjavio je da su Svilana zvali "Mister Tisuću" te da mu je 2006. predao kuvertu u kojoj mu je za realizaciju emisije "U sridu" bilo namijenjeno 14.400 kuna (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U nastavku suđenja Dragi Tadiću za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda u zamjenu za blažu kaznu Branimiru Glavašu, trebali bi svjedočiti saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić i Tadićeva supruga Božica Tadić-Ćavar. Riječ je o svjedocima koji su priznali krivnju da su sudjelovali u pokušaju podmićivanja i nagodili se s USKOK-om na uvjetne zatvorske kazne. Drmić je osuđen uvjetno na dvije godine zatvora, uz petogodišnji rok kušnje, a Tadićeva supruga na godinu i tri mjeseca uz rok kušnje od tri godine. Tadićevoj supruzi zakon omogućava da ne svjedoči u postupku protiv svog supruga koji jedini od petero optuženih nije pristao na nagodbu pa mu se sudi na zagrebačkom Županijskom sudu (10 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Deseta jubilarna božićna akcija "Za 1000 radosti", "Nedjelja Caritasa" kao i ostale djelatnosti Hrvatskoga Caritasa bit će predstavljeni na konferenciji za novinare. Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predstavnici pokrovitelja i tvrtki podupiratelja Caritasovih akcija (11 sati, sjedište Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12 A).

ZAGREB - Predstavljanje nove knjige pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo". Nakon što je 20. studenoga u Vatikanu javnosti predstavljena nova knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo", koja je istodobno objavljena na devet svjetskih jezika, među kojima i na hrvatskom jeziku u nakladi Verbuma, zaključni svezak kapitalnog Papina djela "Isus iz Nazareta" predstavit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. Uz kardinala Bozanića, knjigu će predstaviti i direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum Miro Radalj i Petar Balta (11,30 sati, dvorana Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, Kaptol 29 a).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Povijest umjetnosti u Hrvatskoj" Milana Pelca. Knjigu će, uz autora, predstaviti i Joško Belamarić, Tonko Maroević i Nives Tomašević (13,30 sati, Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Josipa Jelačića 7/I).

RIJEKA - Stota godišnjica početka izlaženja dnevnog lista Riječke novine obilježit će se u Rijeci prigodnim simpozijem. Prvi broj Riječkih novina izašao je 8. prosinca 1912. godine pod okriljem riječkih fratara kapucina. Pokretač novina bio je tadašnji gvardijan riječkog kapucinskog samostana i provincijal Hrvatske kapucinske provincije Bernardin Škrivanić. Novine su ugašene s početkom Prvog svjetskog rata 1914. godine a neposredan povod je bila zabrana izlaženja koju je izdalo carsko autrougarsko cenzurno tijela i to zbog otvorenog podupiranja južunoslavenskih incijativa u dnevniku (9,30 sati, Art kino Croatia).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvorenja izložbe "Refleksije vremena 1945. - 1955." u Galeriji Klovićevi dvori (10,30 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp/yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙