FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

13 osoba uhićeno na manchesterskom derbiju

Autor: rsal
LONDON, 10. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Trinaest je osoba uhićeno, a njih devet će završiti pred sucem zbog izazivanja nereda na gradskom derbiju iz Manchester Citya i Manchester Uniteda (2:3) u nedjelju, no policija još traga za osobom koja je raskrvarila Rija Ferdinanda.

"Unatoč velikim tenzijama, nije zabilježeno veće narušavanje javnog reda i mira", izjavio je čelnik manchesterske policije, iako slike s Ettihada govore suprotno.

Ferdinand je pogođen, pretpostavlja se novčićem, u arkadu u trenutku dok je slavio pobjednički pogodak Robina van Persiea u sudačkoj nadoknadi utakmice. Medicinska ekipa Manchester Uniteda brzo je reagirala i zaustavila je krvarenje na Ferdinandovoj glavi.Jedan je od navijača je priveden zbog utrčavanja na teren s namjerom da napadne Ferdinanda, dok je drugi završio u pritvoru zbog rasističkih uvreda. Policija je otkrila identitet navijača koji je utrčao na teren, radi se o 21-godišnjem Matthew Stottu, koji bi uspio doći do Ferdinanda da ga nije spriječio vratar Citya Joe Hart.

Manchester City se i službeno ispričao Ferdinandu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙