FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hajdaš Dončić čestitao pomorcima Svetog Nikolu

Autor: dduk
ZAGREB, 6. prosinca 2012. (Hina) - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić čestitao je danas pomorcima, brodarcima i ribarima blagdan Svetog Nikole kojega oni slave kao svoga zaštitnika, zaželjevši im mirno more i sretan povratak kući.

"Posao pomoraca nije samo posao nego i poziv kojem se vi koji s morem i na moru živite zajedno sa svojim obiteljima posvećujete cijelim svojim bićem i za cijeli život. Naši su pomorci zaštitni znak hrvatskog pomorstva, njegove višestoljetne i slavne tradicije i kao takvi prepoznati diljem svijeta. Mi smo na vas ponosni", kaže u čestitci ministar Hajdaš Dončić.

Upravo zbog specifičnosti pomorskog poziva, Ministarstvo sustavno provodi politiku poticaja i razvoja hrvatskog gospodarstva, a sve u cilju zaštite i boljih uvjeta života i rada svih pomoraca, kaže Hajdaš Dončić te naglašava važnost poticanja školovanja novih naraštaja pomoraca koje je u skladu s međunarodnim standardima, čime se osigurava učinkovito pozicioniranje hrvatskih pomoraca na zahtjevnom svjetskom tržištu.

Podsjeća da su izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika izjednačeni uvjeti rada pomoraca s onima na kopnu, osiguran beneficirani radni staž te omogućene porezne olakšice i uvođenje svih pomoraca u zdravstveni i mirovinski sustav.

Ministarstvo je svjesno da bez zadovoljnih pomoraca neće ploviti ni najsuvremeniji brodovi te ulaže velike napore za poboljšanje standarda života i rada i to će činiti i u budućnosti, kaže Hajdaš Dončić.

Prema legendi, Sveti Nikola iz Male Azije činio je čuda, smirivao uzburkano more i tako postao zaštitnikom mornara. Sveca Nikolu, ili Mikulu, kao svoga zaštitnika, 6. prosinca slave svi pomorci, mornari, ribari i svi koji brode.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙