FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ludogorec zatražio ponovno odigravanje utakmice u kojoj je pobijedio

Autor: imli
SOFIJA, 4. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Bugarski nogometni prvak Ludogorec, kojeg je zagrebački Dinamo izbacio u 2. pretkolu Lige prvaka, zatražio je od nacionalnog saveza ponovno odigravanje prvenstvene utakmice koju je prije tjedan dana dobio u gostima kod Boteva iz Plovdiva sa 1-0.

Ludogorec je svoj zahtjev obrazložio time da je njihova pobjeda zasjenjena kontroverznim sudačkim odlukama. Naime, Botev se žalio da im je sudac neopravdano poništio gol, te da nije dosudio penal kada je igrač Ludogorca igrao rukom u kaznenom prostoru.

Bugarski nogometni savez odbio je zahtjev Ludogorca, priopćivši kako nema temelja za ponovno odigravanje utakmice jer nisu prekršena nogometna pravila.

Ludogorec, koji je donedavno bio trećeligaš, doživio je strelovit uspon kada mu je vlasnik postao farmaceutski tajkun Kiril Domušijev. Ekspresno su ušli u Prvu ligu, da bi u prvoj sezoni u najjačem razredu (2011–2012) postali prvaci Bugarske. Ubrzo su uslijedile optužbe medija i drugih klubova da Ludogorec ima pomoć sudaca, a ta je priča još uvijek aktualna.

I ove sezone Ludogorec je vodeći u bugarskom prvenstvu, nakon 14 kola ima 35 bodova, a slijedi ga Levski iz Sofije sa 34 boda, dok je Botev na šestom mjestu.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙