FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručena godišnja priznanja Hrvatskog jedriličarskog saveza

Autor: rsal
ZAGREB, 4. prosinca 2012. (Hina) - Svečanom dodjelom godišnjih priznanja Hrvatskog jedriličarskog saveza danas je u Zagrebu obilježen kraj jednog iznimno uspješnog olimpijskog ciklusa hrvatskog jedrenja.

Ukupno je dodijeljeno 30-tak priznanja seniorima, juniorima i veteranima, koji su u ovoj godini osvojili niz medalja na velikim međunarodnim natjecanjima. Istaknuto je da su hrvatski jedriličari u seniorskoj konkurenciji olimpijskih disciplina imali svjetsko srebro Tončija Stipanovića u Laseru, svjetsku broncu i europsko zlato Šime Fantele i Igora Marenića u klasi 470 i europsku broncu Ivana Kljakovića Gašpića u Finnu. Također, bilježe se i dva četvrta mjesta na EP-u Pavla Kostova i Petra Cupaća u 49er-u, te Enie Ninčević i Romanu Župan u 470, peto mjesto u Europi Tine Mihelić u Laser Radialu, kao i da je hrvatsko jedrenje na OI u Londonu imalo predstavnike u rekordnih osam disciplina s 12 sportaša. U Londonu su Hrvati jedrili u tri finala - Stipanović je bio četvrti, peti je bio Kljaković Gašpić, dok su Fantela i Marenić zauzeli šesto mjesto, pa iako nije osvojena prva jedrličarska olimpijska medalja, ipak su to najbolji olimpijski rezultati u povijesti hrvatskog jedrenja. U juniorskoj konkurenciji sjajnu godinu imala je Anja Hamerlitz koja je osvojila svjetsku i europsku broncu u juniorskom Laseru 4.7, kod veterana je Minski Fabris osvojio naslov europskog prvaka u Finnu, dok je kod modelara Zvonko Jelačić uzeo srebro na nedavnom EP u Cresu.

"Možete biti ponosni na rezultate koje ste ostvarili, rezultat je to truda cijelog teama, i iako olimpijska medalja nije osvojena hrvatsko jedrenje ima rezultate kakvima se malo tko može pohvaliti. A medalja će u Riu doći, siguran sam", kazao je predsjednik HOO-a, Zlatko Mateša, dok su hrvatske jedriličare pozdravili i pomoćnik ministra za sport Petar Skansi, povjerenik za sport predsjednika RH Branko Tušek, i brojni drugi uzvanici.

U ime nagrađenih sportaša zahvalio se Tonči Stipanović, vlasnik dvaju najboljih rezultata ove godine, svjetskog srebra i četvrtog mjesta na OI.

"Hvala cijeloj ekipi koja stoji iza nas, mogu samo reći da ćemo se mi kao i uvijek truditi da damo sve od sebe i postignemo što bolji rezultat. Pripreme za Rio su već počele", kazao je jedan od najboljih svjetskih jedriličara u olimpijskom samcu.

Hrvatske jedriličare iduće godine očekuju nastupi na premijernom Europski kup, Mediteranske igre u Izmiru krajem lipnja, a u rujnu je u Španjolskoj već prva regata za SP 2014. koja nosi prvih 50 posto olimpijskih normi za OI u Riju.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙