FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak 4. prosinca

Autor: mcur
ZAGREB, 4. prosinca 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak 4. prosinca:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje će nastaviti raspravom i glasovanjem o amandmanima na Vladin prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, a potom će i glasovati o samom proračunu. Na predloženi proračun zastupnici su podnijeli ukupno 51 amandman - HDZ je podnio 34 amandmana, HDSSB 16, a SDSS jedan. Stranke vladajuće koalicije nisu podnosile amandmane, ističući da predloženi proračun realno odražava očekivanja za iduću godinu, a isto su odlučili i oporbeni Hrvatski laburisti, ne želeći, kako su rekli, priuštiti Vladi da im odbija amandmane. Među 34 HDZ-ova amandmana je i onaj "težak" 330 milijuna kuna, koliko se traži za nastavak gradnje Pelješkog mosta, kao i 120 milijuna kuna vrijedan amandman za projekt subvencioniranja državnih jamstava za stambene kredite. HDSSB-ovi amandmani ukupno su vrijedni 1,46 milijardi kuna, a svi se odnose na projekte u pet slavonsko-baranjskih županija. Oko 600 milijuna kuna HDSSB traži za izravna plaćanja u poljoprivredi, a 500 milijuna kuna za nastavak izgradnje koridora Vc od Osijeka do Belog Manastira te od Belog Manastira do granice s Mađarskom (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sastanak Nacionalnog koordinacijskog tijela za Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije pod predsjedanjem predsjednika Vlade Zorana Milanovića. Na sastanku će sudjelovati i potpredsjednici Vlade Milanka Opačić i Branko Grčić, ministri Željko Jovanović, Ranko Ostojić, Andrea Zlatar Violić i Mirando Mrsić, posebni savjetnik predsjednika Vlade za znanost Neven Budak, kao i predstavnici HAZU-a, Rektorskog zbora, te sindikata znanosti i visokog obrazovanja (10 sati, Trg sv. Marka 2). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, a o sadržaju sastanka bit će izvješćeno priopćenjem.

ZAGREB - Svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2012. godini. Na sjednici će sudjelovati predsjednik Vlade Zoran Milanović i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika i potpredsjednice Vlade, koji će dobitnicima uručiti nagrade (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Svečana dodjela ključeva 47 osobnih automobila hrvatskim ratnim i vojnim invalidima I. skupine sa stopostotnim tjelesnim oštećenjem. Ključeve će im uručiti ministar branitelja Predrag Matić (13 sati, Paviljon 10 A Zagrebačkog velesajma s početkom, ulaz Jug 4, s Avenije Dubrovnik).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "ZUP i zaštita interesa građana – novosti, prednosti, izazovi" iz programa EU za Hrvatsku IPA 2008 "Potpora provedbi Zakona o općem upravnom postupku". U radu će sudjelovati i ministar uprave Arsen Bauk, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren i brojni drugi (9,30 sati, Hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2).

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova organizira konferenciju za medije povodom završetka aktivnosti i obilježavanja 16 dana sudjelovanja u borbi protiv nasilja nad ženama i djecom. Na konferenciji će sudjelovati načelnik PU zagrebačke Goran Burušić, Louisa Vinton UN koordinatorica i stalna predstavnica UNDP-a te pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić. U sklopu zajedničke kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji te nasilja među mladima "Živim život bez nasilja" i u 2012. godini UNDP i MUP provode aktivnosti fokusirane na prevenciju nasilja nad ženama, vršnjačkog nasilja i nasilja u obitelji s fokusom na izgradnju kulture nenasilja kod mlade populacije (17 sati, Draškovićeva 80).

ZAGREB - Okrugli stol udruge Roda "I nasilje u porodu je nasilje nad ženama" kojim se ta udruga pridružuje hrvatskim i međunarodnim organizacijama koje od 25. studenog počinju s obilježavanjem Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama do 10. prosinca kada se obilježava Međunarodni dan ljudskih prava. Cilj je toga skupa otvoriti osjetljivu temu poštivanja ljudskih prava u hrvatskim rodilištima (10 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu izlaska prve knjige za odrasle J.K. Rowling "Prijevremeni izbori" (11 sati, Profil mozaik Megastore, Bogovićeva 7)

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susrest će se s ravnateljima predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova (11 sati, Kaptol 29a)

Dežurni urednici:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

email: hina@hina.hr

(Hina) xkt yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙