FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu mjere redovite obrane od poplava

Autor: vhor
KARLOVAC, 30. studenoga 2012. (Hina) - U 15 sati proglašene su u Karlovcu mjere redovite obrane od poplava, jer je vodostaj rijeke Kupe došao do 700 centimetara, tako da je u tijeku zatvaranje četiri otvora na protupoplavnom zidu u Drežniku, izjavila je Hini Biljana Željeznak v.d. voditeljica karlovačke Ispostave Hrvatskih voda.

Vodostaj Kupe u Karlovcu u 14 sati bio je 699 centimetara, u 15 sati je iznad 700 cm, a još u jutarnjim satima vodostaj je bio čak dva metra niži, dodala je Željeznak. No, prema prognozi v.d. voditeljice karlovačke Ispostave Hrvatskih voda, ozbiljnih problema ne bi trebalo biti, jer je u međuvremenu vodostaj u gornjim tokovima rijeka, uzvodno od Karlovca počeo opadati.

Vrhunac vodostaja Kupe na karlovačkom području mogao bi oko 22 sata biti još 20-tak centimeta viši nego sada, no to je sve u granicama uobičajene situacije kada se vodenom valu pridruže obilne kiše.

Današnju situaciju komplicira to što su, uz visoki vodostaj velikih rijeka, puna i korita manjih vodotokova, što otežava otjecanje velike količine voda, kazala je Željeznak.

(Hina) xvhor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙