FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Jadrankamena i dalje prosvjeduju; sindikalist Drpić dobio udarac u glavu

Autor: zjur
SPLIT, 30. studenog 2012. (Hina) - Tridesetak bivših radnika Jadrankamena već drugi dan prosvjeduje ispred ulaza u tvornicu zbog, po njihovu mišljenju, nezakonitoga stečajnog postupka nad tom tvrtkom.

Mirni se prosvjed održava pod nazivom "Spasimo Jadrankamen" jer je, smatraju prosvjednici i sindikalni čelnici te tvrtke, krajnji cilj stečajnog postupka likvidacija Jadrankamena i njegova prodaja, s čime se radnici ne slažu.

Tijekom prosvjeda ispred tvornice u Pučišćima na Braču lakše je ozlijeđen predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić, kojega je jedan radnik udario u glavu.

Po Drpićevim riječima, on je stajao pred vratima tvornice, a u jednom je trenutku naišao taj radnik i, ničim izazvan, udario ga glavom u glavu.

Kako je rekao za Hinu nakon izgreda otišao je na Hitnu pomoć, a zatim i na Prekršajni sud, gdje je bio i radnik koji ga je napao, a kojega je policija koja osigurava prosvjed uhitila i dovela na Prekršajni sud u Splitu.

Radnik je proglašen krivim i kažnjen je s 800 kuna, a dobio je i mjeru zabrane prilaska Tončiju Drpiću na osam dana, doznaje se od Drpića, koji je rekao da mu se napadač na sudu ispričao.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙