FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanfa odobrila Zagrebačkoj banci objavu ponude za preuzimanje Istraturista

Autor: tmis
ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je Zagrebačkoj banci objavljivanje ponude za preuzimanje umaške hotelske tvrtke Istraturist po cijeni od 156 kuna po dionici.

Zagrebačka banka, koja je vlasnik 71,8 posto dionica Istraturista je krajem rujna najavila objavljivanje ponude za preuzimanje umaške tvrtke, a zahtjev je Hanfi podnijela 15. studenog.

Cijena koju se Zagrebačka banka u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici Istraturista je 156 kuna, a prema potvrdi Zagrebačke burze prosječna cijena redovnih dionica te hotelske tvrtke od 23. srpnja do 23. listopada ove godine iznosila je 117,02 kuna, navodi se uz ostalo u objašnjenjima Hanfina rješenja.

Temeljni kapital Istraturista u iznosu od 467,5 milijuna kuna podijeljen je na 4.674.995 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 100 kuna po dionici, a Zagrebačka je banka vlasnik 3.356.636 dionica.

Tako se ponuda Zagrebačke banke odnosi na preostalih 1.318.359 dionica Istraturista, a u rješenju Hanfe se navodi kako je uvidom u potvrdu depozitara, Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), utvrđeno da je Zagrebačka banka osigurala sredstva potrebna za plaćanje dionica koje su predmet ponude za preuzimanje i to izdvajanjem novčanih sredstava na poseban račun depozitara.

Računica pokazuje da se, s obzirom da se ponuda odnosi na ukupno 1.318.359 dionica Istraturista, po cijeni od 156 kuna, za te dionice Zagrebačka banka treba osigurati 205,6 milijuna kuna.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙