FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora primio nizozemsku veleposlanicu

Autor: kgab
ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primio je u četvrtak nizozemsku veleposlanicu u Hrvatskoj Stellu Ronner-Grubačić te ju informirao o mjerama i reformama koje Hrvatska provodi u cilju ispunjavanja preuzetih obveza za članstvo u Europskoj uniji, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Leko je izrazio zadovoljstvo prijateljskim bilateralnim odnosima i dobrom suradnjom hrvatskog i nizozemskog parlamenta. "Očekujemo da ti odnosi budu još bolji jer prostora za suradnju ima sve više, tim više što očekujemo da ćemo 1. srpnja sljedeće godine postati članica Europske unije", kazao je predsjednik Sabora.

On je zahvalio Nizozemskoj na pomoći koju je Hrvatskoj pružala u okviru njezinih priprema za članstvo u EU te je izrazio očekivanje da će hrvatski pristupni ugovor ratificirati na vrijeme. Potvrdio je namjeru Hrvatske da u najkraćem roku ispuni sve obveze iz Sveobuhvatnog izvješća Europske komisije dodavši kako su navedene obveze već u procesu rješavanja i ugrađivanja u sustav.

Nizozemska veleposlanica suglasila se s s ocjenom da ima prostora za daljnje unaprjeđenje inače vrlo dobrih odnosa Hrvatske i Nizozemske. Predsjednika Sabora je izvijestila o nizozemskom postupku ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora koji je već u tijeku i istaknula da "nema razloga za pretpostavku da se to ne može završiti na vrijeme".

Po njezinim riječima, već postoje inicijative za suradnju dviju država jednom kada Hrvatska postane punopravna članica Europske unije. U osvrtu na suradnju na području gospodarstva suglasila se s predsjednikom Sabora da ima i prostora i interesa za proširenje postojeće suradnje, tim više što su obje države pomorske zemlje s tradicijom brodogradnje, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙