FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za utorak, 27. studenog

Autor: nles
ZAGREB, 27. studenog 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 27. studenog:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu, kojim planira prihode u iznosu od 113,7 milijardi kuna, a rashode od 124,5 milijardi kuna, s proračunskim deficitom od 10,9 milijardi kuna. Deficit proračuna u 2013. tako bi se povećao za gotovo milijardu kuna, na 10,9 milijardi kuna, te bi iznosio 3,1 posto BDP-a. U Vladi procjenjuju da će deficit izvanproračunskih fondova u 2013. iznositi 0,7 posto BDP-a (ove godine 0,2 posto), jer očekuju da će ti korisnici, posebice HAC i Hrvatske vode, nastaviti s investicijama, dok bi lokalne jedinice i u idućoj godini trebale zabilježiti uravnotežen proračun (9,30 sati, Velika sabornica, Trg Svetog Marka 6) .

ZAGREB - Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije održat će sjednicu na kojoj će se raspravljati o izvješću o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti Ministarstva gospodarstva, Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave i Državnog ureda za središnju javnu nabavu (13,30 sati, Dvorana Stjepana Tadića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - "Politika prema djeci: Europska unija, Vijeće Europe, Hrvatska" - tema je konferencije koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH, pravobraniteljica za djecu, Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj te Koordinacije udruga za djecu. Konferenciji će otvoriti u ime organizatora pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, a u ime Hrvatskog sabora potpredsjednik Nenad Stazić. Na konferenciji će, među ostalim, sudjelovati šef delegacije Europske unije u RH Paul Vandoren, član Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Igor Kolman, predstavnici Vlade, Sabora i UNICEF-a (10 sati, Dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6 ).

ZAGREB - Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić održat će konferenciju za novinare na kojoj će najaviti 45. sjednicu skupštine Grada Zagreba (12 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Gradski ured za zdravstvo i branitelje, u suradnji s Udrugom za prevenciju prekomjerne težine, organizira predstavljanje priručnika "Stvaram zdrave navike - Mislim što jedem – mislim koliko vježbam". Priručnik je namijenjen školskoj djeci od 12 do 17 godina i njihovim roditeljima. U izradi priručnika korišteni su radovi liječnika, nutricionista, psihologa i kineziologa, koji su veliki dio svog znanstvenog i profesionalnog rada posvetili zdravlju, pravilnoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti djece i mladih (12, 30 sati, prostori Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27).

VUKOVAR - Sporazum o trajnoj političkoj suradnji HDZ-a i HSP-a "Dr. Ante Starčević" u Vukovaru će potpisati predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednica HSP AS Ruža Tomašić, a zatim će održati konferenciju za novinare u nazočnost članova predsjedništva i ostalih dužnosnika dviju stranaka (12 sati, dvorana "Bauer" vukovarskog hotela "Lav").

SISAK - Koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Županijsku skupštinu i nositelje izvršne vlasti Sisačko-moslavačke županije potpisat će županijske organizacije 10 stranaka - Socijaldemokratske partije Hrvatske – SDP, Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata – HNS, Hrvatske socijalno-liberalne stranke – HSLS, Hrvatske stranke umirovljenika - HSU, Demokratske stranke umirovljenika – DSU, Autohtone hrvatske seljačke stranke – AHSS, Samostalne demokratske srpske stranke – SDSS, Hrvatske demokratske regionalne stranke – HDRS, Stranke demokratske akcije Hrvatske – SDA Hrvatske i Socijalističke partije Hrvatske – SPH (18 sati, Hotelu “Panonija”, Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 21)

ZAGREB - Zaklada Ana Rukavina organizira "Dan otvorenih srca" koja će se održati u povodu jubilarne 200. akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. "Danu otvorenih srca" pridružit će se svi dugogodišnji donatori i prijatelji Zaklade te medicinski stručnjaci iz Registra i Banke krvi iz pupkovine. Svi zainteresirani građani, a osobito buduće majke, moći će se informirati o upisu u Registar i doniranju matičnih stanica iz pupkovine. U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina života, a potrebno je popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti (10 - 20 sati, u prostorijama Zaklade u Ulici kneza Mislava 10/1).

ZAGREB - Suđenje u slučaju Fimi medija trebalo bi se nastaviti svjedočenjem vlasnika osiguravajuće kuće Euroherc Dubravka Grgića koji je već dva puta ispričao svoj nedolazak na zagrebački Županijski sud. Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na suđenje dolazi iz zatvora u Remetincu u kojem je od kraja prošlog tjedna zbog nepravomoćne presude kojom je osuđen na 10 godina u slučajevima Hypo i Ina-Mol. Ostali optuženici, bivši HDZ-ov rizničar, blagajnica i glasnogovornik Mladen Barišić, Branka Pavošević i Ratko Maček te vlasnica marketinške agencije po kojoj je slučaj dobio ime Nevenka Jurak brane se sa slobode. Kao pravna osoba optužen je HDZ u čiji se crni fond navodno slio najveći dio od 70-ak milijuna kuna koliko je, po optužnici, nezakonito izvučeno iz državnih poduzeća i institucija (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Izvještajna sjednica Senata, vijeća područja, Sveučilišnog savjeta i Rektorskog kolegija u širem sastavu Sveučilišta u Zagrebu (16,30 sati, u velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta Zagrebu, Fra Andrije Kačića Miošića 26). Na sjednici će rektor Aleksa Bjeliš podnijeti izvješće o radu Sveučilišta u Zagrebu u 201. godini, a nakon završetka izvještajne sjednice predviđen je razgovor rektora s novinarima.

PULA - Na konferenciji za novinare bit će predstavljen finalni program te katalog ovogodišnjeg, 18. Sa(n)jam knjige u Istri, koji se upriličuje od 30. studenog do 9. prosinca. O otvorenju sajma govorit će direktorica Magdalena Vodopija, o prodajnom dijelu Olivera Toić, dok će katalog, kao i vizualno- dizajnerska rješenja predočiti Miodrag Kalčić i Oleg Šuran. Reviju suvremenog turskog filma, koja će biti održana u sklopu sajma prezentirat će Tanja Miličić, voditeljica Kina Valli (12 sati, u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xaš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙