FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 27. studenoga

Autor: sbak
ZAGREB, 27. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 27. studenoga.

ZAGREB - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održat će u organizaciji Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a predavanje na temu "Europska unija i NATO" (s početkom u 13.45 sati u dvorani Josipa Šokčevića (Mala vijećnica), Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

SARAJEVO - Povjerenik Europske unije za proširenje Štefan Fuele boravit će u službenom posjetu Bosni i Hercegovini gdje će s predstavnicima političkih stranaka i izvršne vlasti razgovarati o napretku te zemlje na putu k EU-u. Središnja tema razgovora bit će provedba obveza koje su bosanskohercegovački političari preuzeli u lipnju a do sada ih nisu realizirali zbog blokada prouzročenih višemjesečnom krizom vlasti. Temeljni zahtjev EU-a koji vlasti BiH moraju ispuniti su promjene ustava i izbornog zakonodavstva kako bi se spriječila daljnja diskriminacija pripadnika nacionalnih manjina u izbornom procesu.

KAIRO - Veliki prosvjedni skup protiv egipatskog predsjednika Mohameda Mursija, koji si je ukazom sam proširio ovlasti, zakazan je za utorak na glavnom kairskom trgu Tahriru. Oporba ga je prozvala da se ponaša poput faraona, a pravosuđe se zabrinulo za svoju neovisnost. Tisuće Egipćana izašle su na ulice zadnjih dana i prosvjedovale protiv Mursijevih mjera. Nakon upornog ponavljanja islamističkih dužnosnika posljednjih 48 sati kako si je Mursi samo privremeno proširio ovlasti, oporbene stranke i pokreti su ponovili da "nema privremene diktature".

Dežurni:

Noć: Vera Radić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙