FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Karate: Muški izgubili u borbama od Srbije

Autor: rsal
PARIZ/ZAGREB, 23. studenog 2012. (Hina) - Trećeg dana 21. SP u karateu koje se održava u pariškom Bercyu održavaju se ekipna natjecanja u borbama, a hrvatska muška reprezentacija u 1. kolu je izgubila od svjetskih prvaka, selekcije Srbije.

Bilo je 1-1, ali u tom slučaju odlučuje broj ostvarenih bodova, a prema tom kriteriju Srbija je bila bolja 8-1. Danil Domdjoni najprije je remizirao s Milošem Jovanovićem (0-0), potom je Goran Lučin u vrlo nadahnutoj borbi izborio prvi, na kraju i jedini hrvatski bod, pobijedivši Dejana Umičevića 1-0. U nastavku Leon Gajica gubio je od dojučerašnjeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Slobodana Bitevića 1-0. Da je taj rezultat ostao, o ukupnom pobjedniku zbog istog broja bodova odlučivao bi meč kapetana, budući da su dvoboji Vinka Ursića-Glavanovića protiv Nikole Jovanovića, te Mateja Tomazina protiv Miloša Vukovića završili bez pobjednika (0-0). Medjutim, u završnici te treće borbe, 22 sekunde prije kraja Gajica je diskvalificiran, pa je to značilo pobjedu suparnika 8-0. Upravo je to u konačnici, ispostavilo se, bio ključni trenutak susreta.

Srbija je u nastavku pobijedila Ekvador i Rusiju, ali ih je u četvrtfinalu zaustavila reprezentacija Irana s 3-1, pa je na taj način i naša vrsta izgubila prigodu u repasažu boriti se za brončanu medalju. Poslijepodne kreću i djevojke. Ženska reprezentacija je u 1. kolu slobodna, a za ulazak u osminu finala borit će s boljim iz dvoboja Slovenija-Maroko.

Na prvenstvu koje završava u nedjelju sudjeluje gotovo tisuću natjecatelja iz 115 zemalja.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙