FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 24. do ponedjeljka 26. studenoga

Autor: kgab
ZAGREB, 23. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 24. do ponedjeljka 26. studenoga.

SUBOTA, 24. studenoga

---------------------

PEČUH - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u subotu će u mađarskom Pečuhu posjetiti predstavnike hrvatske zajednice na manifestaciji Dani Hrvata te se sastati s mađarskim predsjednikom Janosom Aderom. U ranijim prijepodnevnim satima Josipović će se sastati s predstavnicima hrvatske manjine u Hrvatskom klubu August Šenoa, a potom i sa svojim mađarskim kolegom Aderom. Dvojica šefova zajedno će obići izložbu "Tisućustogodišnje veze Hrvata i Mađara" i potom svečano otvoriti Dane Hrvata. Osim obraćanja Josipovića i Adera, prisutne će pozdraviti i predsjednik Saveza Hrvata u Mađarskoj (SHM) Mišo Hepp i gradonačelnik Pečuha Zsolt Pava.

NEDJELJA, 25. studenoga

-----------------------

KATALONIJA, Španjolska - Regionalni izbori.

PONEDJELJAK, 26. studenoga

--------------------------

ZAGREB - Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele posjetit će u ponedjeljak Zagreb, gdje će s najvišim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o završetku hrvatskih priprema za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Fuele će se u Zagrebu sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem, predsjednikom Sabora Josipom Lekom, premijerom Zoranom Milanovićem, potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić i potpredsjednikom vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Nevenom Mimicom. Fuele će u Zagrebu također sudjelovati na forumu civilnog društva na zapadnom Balkanu, kojega će otvoriti zajedno s ministricom Pusić, a iz Zagreba odlazi u Sarajevo.

LJUBLJANA - Mađarski premijer Viktor Orban boravit će u posjetu Sloveniji na poziv slovenskog premijera Janeza Janše, a odvojeno će se sastati i s predsjednikom parlamenta Gregorom Virantom, te predsjednikom Danilom Tuerkom. Prema najavama iz ureda slovenskog premijera, cilj je posjeta jačanje gospodarske suradnje, a posebna pozornost bit će posvećena pitanjima slovenske manjine u Mađarskoj i mađarske u Sloveniji.

Janša i Orban potpisat će nakon razgovora okvirni sporazum dviju vlada o razvoju cestovnih prekograničnih veza, a potpisat će se i više drugih sporazuma s područja kulture, tehnologije i inovacija.

(Hina) xkga ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙