FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 23. studenoga

Autor: jnah
ZAGREB, 23. studenog 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 23. studenoga.

RIJEKA/SELCE/CRIKVENICA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će proslavi 385. obljetnice Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića (15 sati, Frana Kurelca 1), a nakon toga i proslavi 385. obljetnice Prve sušačke hrvatske gimnazije (16 sati). Predsjednik Josipović nazočit će i otvorenju izložbe "Zaboravljeni tonovi glazbene prošlosti Kvarnera: skladatelj Marcel Tyberg" (18 sati Hrvatsko narodno kazalište u Rijeci). Potom odlazi u Selce gdje će posjetiti Dom za nezbrinutu djecu "Izvor" (19,30 sati, Emila Antića 20) te u Crikvenicu, gdje će nazočiti humanitarno-sportskoj utakmici Humane zvijezde Hrvatske - Veterani NK Crikvenice, a najavljeno je i kratko obraćanje predsjednika Josipovića okupljenima (20,30 sati, Gradska sportska dvorana Crikvenica).

ZAGREB - Hrvatski će sabor u nastavku zasjedanja razmotriti dva izvješća o korištenju pretpristupnih programa pomoći Europske unije u razdoblju od 1. srpnja prošle do 30. lipnja ove godine. U drugoj polovici 2011. Europska komisija je na račun Nacionalnog fonda doznačila 76,14 milijuna eura, u okviru programa ISPA i IPA. Krajnjim korisnicima i ugovarateljima plaćeno je 56,88 milijuna eura, a od početka provedbe plaćeno im je ukupno 367,85 milijuna eura. Ove godine intenzivirane su aktivnosti na pripremama za korištenje strukturnih fondova nakon ulaska Hrvatske u EU. U prvoj polovici 2012. na račun Nacionalnog fonda doznačeno je 20,03 milijuna eura, a krajnjim korisnicima i ugovarateljima plaćeno je 33,55 milijuna eura (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost održat će zatvorenu sjednicu o sustavu tajnog prikupljanja podataka o telekomunikacijskom prometu (9,30 sati, dvorana Eugena Kvaternika, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Potpisivanje Sporazuma o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Bloka umirovljenici zajedno (BUZ). Sporazum će potpisati predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednik BUZ-a prof. Milivoj Špika. (12 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Hrvatsko žrtvoslovno društvo, Koordinacija braniteljskih udruga grada Zagreba, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata organiziraju konferenciju za novinare na temu "Tjedan poslije haaške presude – diverzije protiv Hrvatske". Na konferenciji će govoriti Zvonimir Šeparović, Ivica Matošević, dr. Nikola Debelić, Ilija Vučemilović i Josip Klemm (11 sati, Dom specijalne policije, Trg žrtava fašizma 1).

ZAGREB - Komisija Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Iustita et pax će, u povodu oslobađajuće presude na Haaškom sudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču te završetka Domovinskog rata, na konferenciji za novinare predstaviti svoju Izjavu (12 sati, zgrada HBK, Ksaverska cesta 12a).

ZAGREB - U povodu Europskog dana svjesnosti o antibioticima, koji se obilježava 18. studenoga, održat će se konferencija za novinare na kojoj će se, među ostalim, govoriti o potrebi javne kampanje za racionalnijom uporabom antibiotika, o tome što bi građani trebali znati o infekcijama i antibioticima te što medicinska struka u Europi i u Hrvatskoj radi da bi se ta uporaba racionalizirala. Također stručnjaci će komentirati najnovije podatke o otpornosti na antibiotike u Hrvatskoj i Europi (11 sati, Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljevic", Rockefellerova 4).

ZAGREB - Ured za zdravstvo i branitelje organizira konferenciju za novinare na kojoj će se predstaviti projekt Europske unije "Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja", koji provodi Društvo za psihološku pomoć u partnerstvu s Gradom Zagrebom, zagrebačkim područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i organizacijom Prava formula (11 sati, prostorije Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Predstava "Leda" Miroslava Krleže premijerno će se izvesti u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), kao novo čitanje te proslavljene komedije jedne karnevalske noći iz ciklusa "O Glembajevima", u režiji Anice Tomić i dramaturškoj obradi Jelene Kovačić (20 sati, ZKM, Teslina 7).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙