FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija: otpremljena milijunta tona gnojiva

Autor: rbel
ZAGREB, 22. studenog 2012. (Hina) - Kutinska Petrokemija izvijestila je danas kako je u srijedu, 21. studenog, otpremila svoju ovogodišnju milijuntu tonu gnojiva na tržišta.

Iz Petrokemije ističu da su vrlo teški vremenski i ekonomski uvjeti tijekom ove godine, odnosno zimske nepogode tijekom priprema proljetne sezone te suša u drugom dijelu godine, uz otežane ekonomske prilike, rezultirali teškim stanjem na tržištu agrara u okruženju.

"Uz velike napore Petrokemija nadoknađuje izgubljene količine tijekom ovih nepogoda i nastoji sustići planirane ciljeve", navode iz kutinske tvrtke.

U priopćenju se navodi i da je Petrokemija zaprimila prijedlog i zahtjev za službeno primanje u članstvo udruge proizvođača mineralnih gnojiva Europske unije "Fertilizers Europe", sa sjedištem u Bruxellesu.

Petrokemija je poslala svoju službenu molbu i aplikaciju za primanje u članstvo, što će biti raspravljeno sredinom prosinca 2012. u Madridu, a očekuje se da će službeni član postati od siječnja 2013. godine, navode iz Petrokemije.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙