FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 22. studenoga

Autor: jnah
ZAGREB, 22. studenog 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 21. studenoga:

DONJI LAPAC/UDBINA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susrest će se u Donjem Lapcu s predstavnicima županijske i lokalne vlasti (11,00 sati Trg Nikole Tesle 1). Nakon toga će položiti vijenac na spomenik antifašističkim borcima "Stjepanu Matiću i palim drugovima" (11,45 sati) te posjetiti obiteljsko domaćinstvo povratničke obitelji Nikole Jazića (13 sati, Dobro selo 12). U Udbini će obići gospodarsku zonu Podudbina/Buljme "Cesta za novi razvoj" (15,50 sati).

ZAGREB - U Vladi RH održat će se prezentacija Prijedloga zakona o porezu na nekretnine, na kojoj će sudjelovati ministar financija Slavko Linić i pomoćnica ministra i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec (11 sati, Vlada, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavlja se zasjedanje Hrvatskoga sabora. Zastupnici će razmotriti prijedlog izmjena i dopuna zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi, kojim se, uz ostalo, predlaže zabrana rada u dječjim vrtićima osobama prekršajno kažnjenim za nasilničko ponašanje u obitelji. Rad u vrtićima zabranio bi se i osobama kojima je izrečena zabrana rada ili im je prestao radni odnos zbog nezakonitog i neprofesionalnog postupanja na štetu prava i interesa djece. Sabor će potom raspraviti prijedlog rebalansa državnog proračuna, kojim se planira porast proračunskih prihoda za 1,4 milijarde kuna, a rashoda za 1,5 milijardi kuna. Proračunski deficit time će se povećati za 100 milijuna kuna i iznosit će oko 10 milijardi kuna ili 3 posto BDP-a. Vlada ističe da je, unatoč proboju na rashodnoj strani, deficit ostao u okviru planiranog zbog porasta prihoda. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, na kojoj će se raspravljati o utvrđivanju liste kandidata za izbor dva člana nadzornog odbora HRT-a te dati izvješća o radu Nadzornog odbora i Programskog vijeća HRT-a. Na dnevnom redu bit će i izmjene zakona o elektroničkim komunikacijama te prijedlog tematske rasprave o stanju u medijima (13,30 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na kojoj će biti predstavljeni rezultati nadzora koje je Prosvjetna inspekcija provela u srednjim školama. O rezultatima nadzora govorit će ministar Željko Jovanović, Mihaela Adamović, načelnica Samostalnog sektora za inspekcijski nadzor te Ankica Nježić, pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje. (13 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB/PARIZ - U sklopu Festivala Hrvatske u Francuskoj, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić otvorit će tromjesečno predstavljanje skulpture Apoksiomena francuskoj i svjetskoj javnosti (19 sati, Muzej Louvre, Aile Denon).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Sigurnost banaka i ostalih financijskih institucija - SIGBANK 2012., u organizaciji časopisa Zaštita i u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Hrvatskom udrugom banaka, na kojoj će se predstaviti nova zakonska rješenja o zaštiti novčarskih institucija. Očekuje se dolazak predstavnika svih značajnijih hrvatskih i regionalnih banaka i osiguravajućih društava, zaštitarskih tvrtki koje se bave tjelesnom i tehničkom zaštitom, kao i predstavnika ostalih financijskih institucija (9,20 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - Okrugli stol "Ustavna demokracija i odgovornost", u organizaciji Znanstvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava HAZU-a. Na konferenciji će biti i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko (10 sati, velika dvorana palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) predstavit će knjigu "Kritike i eseji" akademkinje Vere Horvat Pintarić iz znanstvene edicije Artis Historia. Na promociji će govoriti akademik Zvonko Kusić, akademik Igor Fisković, član suradnik Zvonko Maković (18 sati, dvorana Knjižnice HAZU, Strossmayerov trg 14).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Iso Kršnjavi – veliki utemeljitelj / ministar europskog duha", koja će posjetiteljima putem biografije Isidora Kršnjavog te originalnih predmeta, dokumenata, djela likovnih umjetnosti predstaviti najznačajnije političke i događaje u kulturi te duh vremena s kraja 19. i početka 20. stoljeća (19 sati, Hrvatski povijesni muzej, Matoševa 9).

ZAGREB - Hrvatsko društvo pisaca (HDP) svečano će obilježiti 10. godišnjicu osnutka, o kojemu će govoriti Velimir Visković kao osnivač Hrvatskog društva pisaca te predsjednik Nikola Petković. Pjesnici će čitati poeziju, a u glazbenom dijelu nastupit će Rade Šerbedžija i Livio Morosin (19 sati, vila Arko, Basaričekova 24).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Filmski velikani" dugogodišnjeg urednika filmskoga programa TV Zagreb, Nenada Pate. Uz autora o knjizi će govoriti filmski kritičari Petar Krelja i Nenad Polimac te urednik Ivica Njerš. Nakon promocije prikazat će se kolaž iz emisije "3, 2, 1...kreni!" (12 sati, Kino Tuškanac, Tuškanac 1).

ZAGREB - Izdavačka kuća Školska knjiga otvorit će novu dvoetažnu knjižaru "Arkadija" na petstotinjak četvornih metara u strogom središtu Zagreba. Knjižara će imati dječji odjel, turistički kutak i kafić, a u njoj će se održavati književne promocije, pjesničke večeri i razne kulturne manifestacije (19 sati, Trg bana Josipa Jelačića 14).

SISAK - U povodu dekreta biskupa sisačkog mons. Vlade Košića o osnivanju Dijecezanskog muzeja Sisačke biskupije održat će se konferencija za novinare u velikoj dvorani Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku (12 sati).

ZAGREB - Srpski demokratski forum (SDF) održat će se konferenciju za novinare naslovljenu "Dok general Gotovina poziva izbjegle Srbe da se vrate, državne vlasti opstruiraju povratak i reintegraciju Srba". Na konferenciji će govoriti Veljko Džakula, predsjednik Upravnog odbora Srpskog demokratskog foruma (11 sati, Srpski demokratski forum, Ilica 16).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙