FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 21. studenog

Autor: agrb
ZAGREB, 20. studenog 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 21. studenoga.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručit će Povelju Republike Hrvatske 7. gardijskog brigadi "Pume", u povodu 20. godišnjice osnutka. Predviđeno je njegovo obraćanje nazočnima (10 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Nastavlja se sjednica Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održat će se okrugli stol Ženske sobe "Nasilje nad ženama s invaliditetom", posvećen temi o kojoj se još uvijek malo govori jer žene nasilje vrlo rijetko prijavljuju iz različitih razloga, od ekonomske ovisnosti do ovisnosti o pomoći nasilnika u svakodnevnom životu. Postoje pokazatelji da je učestalost nasilja prema osobama s invaliditetom znatno viša nego među općom populacijom, osobito nad ženama s velikim stupnjem invaliditeta (12 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Kliničkoj bolnici Dubrava - Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju svečano će se uručiti donacija Privredne banke Zagreb, novi 16-slojni CT uređaj, vrijedan 2,5 milijuna kuna. U Kliničkoj bolnici Dubrava CT pretrage godišnje obavi više od 15 tisuća, a ta donacija doprinijet će kvaliteti rada i skrbi za teške bolesnike kojim je taj uređaj nužan (12 sati, KB Dubrava, Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, Avenija Gojka Šuška 6).

ZAGREB - Udruga Hrabri telefon održat će konferenciju za novinare na kojoj će se predstaviti humanitarna kampanja "Svaki propušteni poziv je propuštena prilika", kojoj je cilj prikupiti sredstva za rad dvije istovremene telefonske linije Hrabrog telefona koje bi bile na raspolaganju djeci i roditeljima. Kampanja se provodi u sklopu obilježavanja 15 godina rada Hrabrog telefona, a trajat će do 31. ožujka (11 sati, Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, Đorđićeva 26).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta će u suradnji s Poslovno–inovacijskom agencijom Republike Hrvatske - BICRO svečano položiti kamen temeljac za izgradnju Inkubacijskog centra za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije - BIOCENTAR, koji se financira u okviru IPA programa Europske unije za Hrvatsku - Operativni program za regionalnu konkurentnost. Na svečanosti će biti, među ostalima, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (13 sati, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, dvorana "Zagreb", Borongajska cesta 83f).

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu održat će konferenciju za novinare na kojoj će rektor Aleksa Bjeliš i prorektori izvijestiti o odluci Senata o kriterijima za upis studenata u I. godinu preddiplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu u idućoj akademskoj godini te se osvrnuti na prošlotjednu Smotru Sveučilišta u Zagrebu. Bit će riječi i o financijskim pitanjima Sveučilišta te ostalim aktualnim temama koje će razmatrati članovi Senata (11,30 sati, mala vijećnica Rektorata, Trg maršala Tita 14).

VUKOVAR - Zagrebačka filharmonija 16. godinu zaredom održava prigodni koncert u povodu obljetnice Dana pada grada Vukovara. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Igor Tatarević, a izvedbu Mozartovog Rekvijema solistički će popratiti sopranistica Valentina Fijačko, altistica Martina Gojčeta Silić, tenor Domagoj Dorotić, bas Matija Meić te Zbor Zagrebačkog orkestra mladih kojeg je pripremio Veton Marevci (19 sati, Crkva Sv. Filipa i Jakova).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙