FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Generala Markača primio ministar Ranko Ostojić

Autor: Seđo Obratov
ZAGREB, 20. studenog 2012. (Hina) - Generala Mladena Markača danas je primio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je svoju zahvalu ratnom zapovjedniku specijalne policije napisao u posveti predajući mu monografiju "Hrvatska policija u Domovinskom ratu".

"Poštovanom generalu Mladenu Markaču s radošću, u trenucima slobode i nove hrvatske pobjede", napisao je Ostojić Markaču kojemu je, uz monografiju, uručio i prigodne osobne poklone, izvijestili su iz MUP-a.

"Cijelo vrijeme vjerovao sam da nisam počinio ono za što me se tereti", kazao je tom prilikom Markač napomenuvši kako su specijalna policija i policija dale velik doprinos u stvaranju hrvatske države te da su policijske snage bile i okosnica iz kojih je stvorena Hrvatska vojska.

Ratni zapovjednik specijalne policije kazao je kako se sada kada je dobio i pravnu bitku na Haaškom sudu želi posvetiti i pisanju o ulozi specijalne policije i policije u Domovinskom ratu, a ministar Ostojić mu je u tome pružio podršku, priopćili su iz MUP-a.

Markač je u Kabinet ministra došao u pratnji glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića.

Markač je krajem prošlog tjedna, zajedno s generalom Antom Gotovinom, pravomoćno oslobođen optužbi za ratni zločin tijekom i nakon akcije "Oluja" 1995.

(Hina) pp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙