FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 19. studenog 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK

Jedan par Chaplinovih šešira i štapova, koji su obilježili doba hollywoodskih nijemih komedija, na aukciji održanoj u nedjelju prodani su za 62.500 dolara, priopćila je aukcijska kuća Bonhmas. Šešir i štap Charlieja Chaplina, koji su postigli veću cijenu od prvotno predviđenih 40.000 do 60.000 dolara, neodvojivi su dio njegovog lika "Skitnice" u filmovima "Svjetla velegrada" i "Moderna vremena". Bonhmasova stručnjakinja za memorabilije ranije je izjavila da nije poznato koliko Chaplinovih šešira i štapova postoji. Oni ponuđeni na aukciji u nedjelju dolaze iz privatne kolekcije ali su izravno povezani sa Chaplinom.

LONDON

Pjevačica i glumica Courtney Love planira snimiti dokumentarac o svojem pokojnom suprugu, tragično preminulom glazbeniku i umjetniku Kurtu Cobainu, a režirat će ga Brett Morgan, redatelj novog dokumentarca o Rolling Stonesima. Kako prenosi britanski Guardian, iako je Love opovrgnula navode da planira napraviti mjuzikl temeljen na Cobainovu životu, potvrđeno je da je u planu dokumentarac o njemu, koji bi trebao izaći 2014. "Courtney me u to uvukla", izjavio je Brett Morgan za list New York Post. Redatelj novog dokumentarca o rock sastavu Rolling Stones "Crossfire Hurricane" otkrio je i to da o toj ideji s Love razgovara još od 2007. "Čekali smo pravi trenutak da počnemo uobličavati taj film, i taj je trenutak stigao", kazao je.

KABUL

Britanski glumac Daniel Craig u nedjelju je nenajavljeno posjetio britanske vojnike u Afganistanu i donio im kopiju posljednjeg filma o Jamesu Bodu "Skyfalla". Britansko ministarstvo obrane priopćilo je da je Craig posjetio britanske vojnike u logoru Bastionu i s njih 800 odgledao film "Skyfall". Obišao je i cijelu bazu, razgovarao s vojnicima, posjetio tamošnju bolnicu i ispalio nekoliko rafala na poligonu za vježbanje teškim naoružanjem. "Imali smo mnogo posjetitelja ovdje, ali dolazak Jamesa Bonda je stvarno bio poseban", kazao je vojnik Rob Ingham.

ZAGREB

Europa se kani pridružiti Sjedinjenim Državama u slanju svemirskoga broda s ljudskom posadom na Mjesec, a Britanci se nadaju da će njihov astronaut prije kraja desetljeća odletjeti u duboki svemir, piše The Guardian na svojoj internetskoj stranici. O prijedlogu da se uključi u gradnju svemirskoga broda Oriona za četiri osobe razgovarat će se idući tjedan u Italiji na ministarskom sastanku 20 članica Europske svemirske agencije. Bude li prijedlog prihvaćen, Europa će se prvi put uključiti u gradnju i lansiranje svemirskoga broda s ljudskom posadom. "Europljani će imati snagu da pošalju muškarce i žene u svemir", rekao je Jean-Jacques Dordain, glavni direktor Europske svemirske agencije. "Bit će nam to fantastično postignuće".

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙