FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 19. studenoga

Autor: dber
ZAGREB, 18. studenog 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 19. studenoga:

ZAGREB - Na sjednici hrvatske Vlade bit će prijedlog državnog proračuna za 2013. godinu, (12 sati, Vlada RH, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav raspravit će prijedlog odluke o pristupanju promjenama Ustava RH kojega predlaže 45 zastupnika i prijedlog Zakona o pravu na pristup informacijama u prvom čitanju (16 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića, Trg Sv. Marka 6).

VUKOVAR - Komemorativnim skupom "Žrtva Borovo naselje za Domovinu" obilježit će se stradanje te vukovarske četvrti u Domovinskom ratu. Program će započeti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno ostataka bivše zgrade "Borovo commerce" u krugu tvornice "Borovo" u čijem podrumu se 1991. godine nalazila pričuvna ratna bolnica i sklonište (9,30 sati). Sudionici obilježavanja proći će potom ulicama Borovo naselja do crkve Gospe Fatimske gdje će misu zadušnicu služiti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić (11 sati). Bacanjem vijenaca u Dunav u Borovu odat će se počast žrtvama, ubijenima na tom mjestu i bačenima u Dunav nakon 18. studenoga i sloma obrane Vukovara (12,30 sati). Polaganjem vijeanca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja "Farma Lovas" na mjestu masovne grobnice iz koje su 2001. ekshumirani posmrtni ostaci 24 hrvatska branitelja i civila, odat će se počast tim stradalnicima Domovinskog rata (13,30 sati).

ŠKABRNJA - Program obilježavanja 21. obljetnice stradanja Škabrnje završava Mimohodom Benkovac – Nadin – Škabrnja. Polazak je iz Benkovca u 8 sati, dolazak i polaganje vijenaca u Nadinu očekuje se oko 11 sati, a dolazak u Škabrnju i polaganje vijenaca na Spomen obilježju Masovne grobnice u Škabrnji oko 13 sati.

ZAGREB - Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava i Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek održat će u Kući ljudskih prava konferenciju za novinare na kojoj će upozoriti na nužnost nastavka kaznenog procesuiranja ratnih zločina počinjenih u tijeku i nakon vojno-redarstvene akcije "Oluja". Iz triju udruga podsjećaju da u Hrvatskoj još nema niti jedne pravomoćne presude za ratne zločine u tijeku i nakon "Oluje" te da civilne žrtve rata nisu dočekale ispriku niti ostvarile pravo na naknadu štete (11 sati, Selska cesta 112 c).

ZAGREB - Svečana dodjela Nagrade za promicanje prava djeteta u Hrvatskoj u 2012. godini održat će se povodom obilježavanja prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta na sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Nagrada se dodjeljuje istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajan doprinos u promicanju prava djeteta te potpunog i skladnog razvoja osobnosti djeteta (11 sati, Velika dvorana Ministarstva socijalne politike i mladih, Trg hrvatskih velikana 6).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbdj yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙