FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku obilježen dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: ivuc
OSIJEK, 17. studenog 2012.(Hina) - U povodu dana sjećanja na žrtvu Vukovara izaslanstva Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i udruga iz Domovinskoga rata položila su vijence i upalila svijeće kod spomenika hrvatskom domobranu u osječkom Parku kralja Držislava, te kod umjetničke instalacije "Crveni fićo", na križanju Vukovarske i Trpimirove ulice.

Župan Vladimir Šišljagić kazao je kako se večeras prisjećamo vukovarske tragedije, svih branitelja koji su branili Vukovar, Osijek i Hrvatsku, a što se obilježava dan nakon oslobađajuće presude Haaškoga suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, čime je potvrđena istina o časnoj i dostojanstvenoj obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako se danas odaje počast svim žrtvama oslobodilačkog Domovinskog rata, jer je puno života ugrađeno da bi Hrvatska bila slobodna, a sada treba raditi na njenom razvoju i gospodarstvu.

U obilježavanje dana sjećanja na žrtvu Vukovara uključili su se učenici 34. osječke osnovne i srednje škola, paljenjem više od osam tisuća svijeća, duž Vukovarske ulice u Osijeku.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙