FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak "filipinske skupine" u Puli

Autor: dspo
PULA, 16. studenog 2012.(Hina) - Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin izjavio je večeras novinarima prije sastanka tzv. filipinske skupine u Puli kako oni ne namjeravaju osnovati stranku, nego je riječ o "narodnoj fronti koju sada više nitko ne može zaustaviti".

"Osobno želim pomoći IDS-u i želim djelovati kroz IDS, ali očito netko u IDS-u mene ne želi", kazao je Kajin i dodao kako nema namjeru do utorka, do kada se u sjedištu IDS-a primaju kandidature za istarskog župana, prijaviti svoju kandidaturu.

"Koliko je meni poznato, do travnja imam vremena predati svoju kandidaturu i tada ću, ako ne ide drugačije, s građanima na izbore", kazao je Kajin i dodao kako moguću potporu SDP-a zasigurno neće odbiti, nego će je objeručke prihvatiti.

Po njegovim riječima, bit posljednjih sukoba na relaciji Kajin - IDS nije u njemu i Jakovčiću, nego je problem između Jakovčićeve i njegove politike.

"Mi okupljeni u tzv. filipinskoj skupini želimo da Istra bude zemlja istih šansi, čistih ruku i čistih obraza prema svakomu, te želimo da na ovom prostoru ne bude straha, već da ponovno zavlada demokracija", naglasio je Damir Kajin, koji je opovrgnuo medijske navode da izlazi iz IDS-a.

"Osobno kroz IDS želim skrenuti pozornost na ono što građani misle o stranci i o ljudima koju vode stranku. Ako se nešto ne promijeni, neće biti dobro", poručio je Kajin.

Na pitanje novinara namjerava li se ovih dana sastati s predsjednikom IDS-a, Kajin je odgovorio kako ne namjerava, pri čemu je ustvrdio kako bi zasigurno bilo bolje da su se njih dvojica u posljednje vijeme češće viđali i sastajali.

"Raskol je započeo kada je na čelo vlasti došao Ivo Sanader, za kojega Jakovčić nije nikada rekao da destabilizira Istru, kao što je to poručio Milanoviću", istaknuo je Kajin i dodao kako Jakovčić ne može voditi takvu politiku "između Istre i ovog Zagreba jer je ovo 2012., a ne 1992. godina".

Među članovima tzv. filipinske skupine u Puli, koja je naziv dobila po Filipinima, mjestu u blizini Poreča, gdje su se prvi put sastali, večeras su bili bivši članovi IDS-a Ivan Herak, Stevo Žufić, Marino Folo, Mario Blečić, Dino Debeljuh i bivši pulski gradski vijećnik ISDF-a Bruno Langer.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙