FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu 17. studenoga

Autor: kgab
ZAGREB, 16. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 17. studenoga.

KAIRO - Arapski ministri vanjskih poslova održat će sastanak na kojemu će razmotriti izraelski napad na Gazu. Hamas je u četvrtak ispalio desetke raketa na južni Izrael ubivši tri osobe, a Izrael je pokrenuo niz zračnih udara diljem Pojasa Gaze prijeteći širom ofenzivom kako bi zaustavio takve napade.

DUBLIN - Očekuje se masovni skup u Dublinu protiv irske zabrane pobačaja nakon smrti Indijke koju je ubilo trovanje krvi pošto su joj liječnici u irskoj bolnici uporno odbijali izvesti pobačaj. Zbog smrti Savite Halappanavar sve su glasniji pozivi sadašnjoj koalicijskoj vladi Fine Gaela i laburista da donese zakon na temelju sudske presude iz 1992., kojom je u irskim bolnicama dopušten pobačaj ako postoji "stvarna i znatna" opasnost za život majke.

LJUBLJANA - U Ljubljani će se održati masovni mirni prosvjedi protiv vladinih mjera štednje koje vodeći sindikati, te umirovljeničke i studentske udruge drže pretjeranima. Prema najavama, na prosvjedima u središtu grada okupit će se više tisuća sindikalnih aktivista i drugih prosvjednika iz cijele Slovenije. Premijr Janez Janša izjavio je da su prosvjedi legitimni, ali da nisu pravi odgovor na teškoće u kojima se nalazi Slovenija koja mora do kraja godine usvojiti sve strukturne reforme i mjere financijske stabilizacije kako bi izbjegla potrebu traženja međunarodne pomoći.

Dežurni:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Damir Muštović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙