FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef srbijanskog vijeća za suradnju s Haagom: Haag izgubio kredibilitet

Autor: brad
BEOGRAD, 16. studenog 2012. (Hina) - Šef srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim tribunalom (ICTY) i potpredsjednik srbijanske vlade Rasim Ljajić ocijenio je u petak da je Haški tribunal oslobađajućom presudom za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača "izgubio svaki kredibilitet".

Ljajić je rekao da takva odluka Haaga neće utjecati na suradnju Srbije s ICTY i da "ne treba o tome razmišljati".

Odgovarajući na pitanja novinara, Ljajić je podsjetio da je Haaški tribunal osnovan s ciljem da "pridonese utvrđivanju istine i pomirenju na prostoru nekadašnje Jugoslavije" i da "obitelji žrtava dobiju moralnu satisfakciju", dodajući da ništa od toga nije učinjeno.

"Nakon 20 godina od osnutka ICTY-a ništa se od toga nije dogodilo... Ovo predstavlja selektivnu pravdu, a ona može biti gora i od same nepravde", istaknuo je Ljajić.

Ljajić drži nelogičnim što "nitko ne osporava da su se dogodili zločini u akciji ‘Oluja’, ali da još nijedan pojedinac za to nije odgovarao".

"Unatoč svemu tome moramo ostati hladne glave zbog europskog puta Srbije", rekao je Ljajić naglašavajući da "Srbija ispunila sve obveze" prema ICTY.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙