FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat poljoprivrede najavio kaznene prijave protiv vlasnika Adrie

Autor: barn
ZADAR, 14. studenog 2012. (Hina) - Ako ne vrate sve radnike zadarske Adrie na posao i ne isplate im što prije plaću za kolovoz, Sindikat poljoprivrede podnijet će kaznene prijave protiv vlasnika Adrie Zadar 1, Nevena Badurine i Jadranka Lisice, te vlasnika Adrie Miodraga Lacića.

Adria je na pet godina iznajmljena Badurini i Lisici, koji su osnovali novu tvrtku Adria 1, a ugovorom o najmu njih su se dvojica obvezali preuzeti sve radnike i sve obveze prema njima, ustvrdio je danas regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Blažević. Jučer su pred ulazom tvornice prosvjed održale radnice iz Benkovca i Knina, kojima je navodno poručeno da tvrtka na njih više ne računa.

Blažević je podsjetio da je na prošlotjednom mirenju dogovoreno da će radnici plaću za kolovoz dobiti najkasnije danas. Ne ispoštuju li vlasnici preuzete obveze, sindikat će podnijeti kaznene prijave.

Temeljnim ugovorom s Lacićem, Badurina i Lisica obvezali su se preuzeti sve radnike. Također se posebnim sporazumom definiraju sve obveze prema svim radnicima - plaće, ugovori o radu i obveze prema mirovinskom i zdravstvenom osiguranju na novu tvrtku Adria 1. Za sindikat su svih 286 radnika i dalje u radnom odnosu, rekao je Blažević.

Jučer su dijelu radnika isplaćene plaće na ruke, pa je Blažević najavio prijave i inspekciji rada.

(Hina) xbarn ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙