FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nenajavljen posjet ruskog pregovarača Iranu

Autor: vrad
TEHERAN, 14. studenog 2012. (Hina/AFP) - Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov koji zastupa Rusiju u skupini 5+1 stigao je u srijedu u nenajavljen posjet Teheranu gdje se treba sastati sa Saidom Džalilijem, glavnim iranskim pregovaračem o iranskom nuklearnom programu, pišu iranska glasila.

Rjabkov će se sastati s Džalilijem rano poslijepodne. Posjet se događa u trenutku kada Iran i skupina 5+1 (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Njemačka) trebaju nastaviti pregovore ne bi li pronašli rješenje za iransku nuklearnu krizu, ali se još ne zna točno kada će se ti pregovori nastaviti.

Iran i šestorica su nastavili pregovore u siječnju 2012. ali se nakon niza susreta nisu uspjeli dogovoriti. Istodobno, izaslanici Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i Iran trebaju 13. prosinca nastaviti pregovore u Teheranu.

Rjabkov je u nedjelju izjavio da je njegova zemlja sklona izravnim iransko-američkim pregovorima o iranskom nuklearnom programu. "Mi smo pragmatični. Želimo da se nešto izrodi iz ovog gliba", rekao je potvrdivši neslužbene iransko-američke kontakte.

Iran tvrdi da njegov nuklearni program ima civilnu namjenu, ali Zapad i Izrael sumnjaju da želi stvoriti atomski arsenal bez znanja međunarodne zajednice.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙