FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 13. studenoga

Autor: sbak
ZAGREB, 13. studenoga 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 13. studenoga.

DOHA - Trećeg dana posjeta hrvatskoga izaslanstva na čelu s predsjednikom Ivom Josipovićem održat će se gospodarski forum Hrvatska-Katar na kojemu bi trebao sudjelovati predsjednik katarske vlade Hamad bin Jasim bin Jaber Al-Tani. Okupljenima će se uz Josipovića obratiti i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, a ravnatelj novoosnovane Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić predstavit će ulagačke projekte. Očekuje se da gospodarski forum bude predstavnicima hrvatskih vlasti i gospodarstvenike prilika da domaćine uvjere kako je Hrvatska dobra prilika za ulaganje.

BRUXELLES - Summit "prijatelja kohezije" na kojem će sudjelovati i hrvatski premijer Zoran Milanović. Predsjednici vlada ili država 15 zemalja članica EU-a i Hrvatske okupit će se u Europskom parlamentu na sastanku "prijatelja kohezije", zemalja koje se zauzimaju za snažnu kohezijsku politiku u sljedećem sedmogodišnjem proračunskom okviru EU-a. Domaćin sastanka je predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz, a suorganizatori su poljski premijer Donald Tusk i njegov portugalski kolega Pedro Passso Coelho, a Hrvatsku će predstavljati premijer Zoran Milanović. Sastanak se održava u sklopu priprema za izvanredni summit EU-a sazvan za 22. i 23. studenoga, na kojem bi se čelnici EU-a trebali dogovoriti o proračunskom okviru za razdoblje 2014. do 2020. Neformalna skupina "prijatelji kohezije" nastoji se izboriti da mjere štednje u proračunu EU-a ne idu na štetu kohezijskih sredstava iz kojih se financiraju projekti namijenjeni smanjivanje razlike između bogatih i siromošnih regije u Uniji.

KAIRO - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će u Kairu gdje će sudjelovati na sastanku EU-a i Arapske lige, te na sastanku radne skupine EU-a za Egipat. U utorak će se na ministarskom sastanku Europske unije i Arapske lige raspravljati o regionalnim izazovima nakon Arapskog proljeća.

KIJEV - Nastavlja se suđenje bivšoj premijerki i čelnici Narančaste revolucije Juliji Timošenko optuženoj za zloupotrebu ovlasti.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙