FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Lica knjige"

Autor: mkov
ZAGREB, 12. studenog 2012. (Hina) - Izložba finalista najboljih grafički oblikovanih knjiga i ilustracija u 2011./2012. "Lica knjige", na kojoj su dodijeljene međunarodne nagrade najboljim dizajnerima, otvorena je večeras u Galeriji i čitaonici knjižnice Vladimir Nazor u Zagrebu.

Za najbolje oblikovanu knjigu u cjelini nagrada je pripala srpskim autorima Mariji Josifovski i Oliveri Stanković za knjigu "Autorska pozicija arhitekte Mustafe Musića". Nagrada za najbolji grafički ovitak pripala je autorima iz Hrvatske Bestijas dizajnu (Emiliji Šimić, Božidarki Brnas i Tomislavu Kraljeviću) za knjigu "Era gmazova".

Autorica Ana Kadoić iz Hrvatske dobila je nagradu za najbolje ilustracije u knjizi "Kod bake", dok je Marici Kicušić iz Srbije pripala nagrada za najbolju ilustraciju naslovnice, a riječ je o knjizi "Ker Fluffie Fiuf".

Izložba se održava pod stručnim pokroviteljstvom ULUPUH-a, a nagradu Lica knjige dodjeljuje Knjiga u centru.

Dizajner Ivan Klisović na otvaranju večerašnje izložbe je istaknuo kako je ovo 5. po redu izložba te dodao kako je, za razliku od ranijih, međunarodnog karaktera. Na izložbi i u natjecanju ilustratora sudjeluju dizajneri iz Hrvatske, BiH i Srbije.

(Hina) xmkov yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙