FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donesen okvirni plan IPARD natječaja u 2013.

Autor: tper
ZAGREB, 12. studenog 2012. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijeli su okvirni plan za raspisivanje natječaja za mjere IPARD programa u 2013. godini, izvijestili su danas iz Agencije.

Kod donošenja plana vodilo se računa o zahtjevima korisnika i konzultantskih tvrtki te su u obzir uzete informacije s terena, kako bi se pospješila prolaznost prijava na nadolazećim natječajima te još više povećala iskorištenost IPARD programa, navodi se u priopćenju.

Iz Agencije, naime, napominju, kako su okvirni plan raspisivanja natječaja za četiri mjere IPARD programa donijeli potaknuti brojnim upitima i velikom zainteresiranošću potencijalnih korisnika, a s ciljem pravovremene pripreme svih zainteresiranih strana.

Planu je, kako navode, prethodilo službeno odobrenje Europske komisije kojim su uvažene pete izmjene IPARD programa koje je Hrvatska tražila s ciljem proširenja mogućnosti za unaprjeđenje poslovanja poljoprivrednih gospodarstava.

Iz Agencije skreću pozornost da je plan natječaja provizoran te da Agencija zadržava pravo izmjene datuma raspisivanja natječaja za pojedine mjere.

Prema okvirnom planu, u idućoj će godini natječaji za mjeru 101 - ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice te za mjeru 103 - ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda zajednice, biti raspisani sredinom veljače, početkom travnja, rujna i listopada.

Za mjeru 202 - priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja, natječaji će biti raspisani sredinom siječnja i sredinom veljače, a za mjeru 302 - diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti, najavljuje se da će natječajni biti raspisani početkom lipnja i kolovoza.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙