FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 12. studenoga

Autor: uand
ZAGREB, 12. studenoga 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 12. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Pod predsjedanjem predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića održat će se druga sjednica Povjerenstva za željeznicu. Na sjednici će sudjelovati i ministri Siniša Hajdaš Dončić, Branko Grčić, Ivan Vrdoljak i Mihael Zmajlović, zamjenici ministara gospodarstva i financija Tamara Obradović Mazal i Boris Lalovac, te pomoćnik ministra pravosuđa Vanja Bilić. (10 sati, Banski dvori. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, o kojoj će se izvijestiti priopćenjem).

ZAGREB - Okrugli stol pod nazivom "Što lokalnoj zajednici donose novi zakoni?" ususret izmjenama Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u Hrvatskom saboru organiziraju Ministarstvo uprave i GONG (od 10 do 13 sati, Hrvatski sabor, dvorana "Ivana Mažuranića", Trg sv. Marka 6). Ministar uprave Arsen Bauk predstaviti će ključne izmjene zakona, a dekan Fakulteta političkih znanosti i član Vijeća GONG-a Nenad Zakošek iznijet će komentare GONG-a na predložene izmjene Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. U raspravi će sudjelovati predstavnici Hrvatskog sabora, jedinica lokalne i područne samouprave i organizacija civilnog društva te stručnjaci s područja izbornog zakonodavstva.

VUKOVAR - Britanski veleposlanik David Slinn dolazi u nastupni posjet Vukovaru te će se tom prigodom susresti s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom i županom Vukovarsko – srijemske županije Božom Galićem. Slinn će s predsjednikom Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratkom Kovačićem položiti vijence i odati počast poginulima u obrani Vukovara na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i na Ovčari (11,30 sati).

U Gradskom muzeju Vukovar (13,30 sati, Galerija Oranžerija, Dvorac Eltz, Županijska 2) bit će otvorena izložba fotografija fotoreportera Hine, Damira Senčara, "Snaga paraolimpizma" koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Izložbom se želi dodatno senzibilizirati javnost za sport osoba s invaliditetom te promovirati vrijednosti paraolimpizma, otvorit će je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, a prigodnim riječima obratit će se župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, predstavnik Hine, britanski veleposlanik u RH David Slinn, te u ime hrvatskih paraolimpijaca Darko Kralj, jedan od najuspješnijih hrvatskih paraolimpijaca i osvajač prvog paraolimpijskog zlata za Hrvatsku.

ZAGREB - Izborna Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (13 sati, hotel Panorama).

ZAGREB - Otvorenje izložbe finalista međunarodne nagrade za najbolje grafički oblikovanu knjigu i najbolje ilustriranu knjigu "Lice knjige" te proglašenje pobjednika u četiri kategorije: najbolje grafički oblikovana knjiga, najbolje grafički oblikovan ovitak, najbolja ilustracija naslovnice i najbolje ilustracije knjige u cjelini. Pod stručnim pokroviteljstvom ULUPUH-a, nagradu "Lice knjige" dodjeljuje umjetnička organizacija Knjiga u centru (19 sati, Knjižnica i čitaonica Vladimir Nazor, Ilica 163 a).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙