FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podršku prosvjednicima ispred Ministarstva dali i iz Slavonskog Broda

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 10. studenog 2012. (Hina) - Pokretač Građanske inicijative na facebooku "Kad ako ne sad... Brođani, ne dajte da nas truju" Dalibor Vašarević na današnjoj je konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu podržao prosvjed koji je održan ispred Ministarstva zaštite okoliša zbog onečišćenja zraka iz bosanskobrodske rafinerije, najavljujući mogućnost organiziranja još većeg prosvjeda od onoga 31. listopada.

Naš cilj je bio natjerati politiku da radi za nas, a ne mi za njih, rekao je na konferenciji za novinare Dalibor Vašarević

koji je odbacio povezanost s bilo kojom politikom. Podsjetio je kako se grupi koja je osnovana na društvenoj mreži krajem listopada u kratkom roku pridružilo oko 10 tisuća članova.

Smatramo da smo već nešto postigli, jer su Brod u kratkom vremenu posjetili i nadležni ministar i predsjednik Republike. Dobili smo neka obećanja i vidjet ćemo što će se dogoditi. Ako ne bude konkretnih poteza organizirat ćemo masovniji prosvjed od onog koji se 31. listopada održao na gradskom trgu u Brodu, najavio je Vašarević.

Držat ćemo se obećanja predsjednika Josipovića koji je rekao da će stupiti u kontakt s direktorom Rafinerije u Bosanskome Brodu i da ćemo zajedno otići tamo i vidjeti u kojoj je fazi modernizacija“, rekao je Vašarević.

Izidora Jokić Štefančić novinarima se obratila kao majka djeteta s astmatičnim problemima. To izravno povezuje s onečišćenjem zraka i kaže da joj za to ne treba nikakva mjerna postaja.

Meni moje dijete astmatičnim napadom alarmira kada su dozvoljene vrijednosti prekoračene, tvrdi ona.

Mirjana Vuđan dodala je pak kako su se spontano organizirali, jer žele znati odgovore na pitanja: zašto se događa onečišćenje, kakve su posljedice na zdravlje i što nosi budućnost.

Mladi se iz Broda iseljavaju, a investitori nas zaobilaze. Ne želimo da iz Broda dolaze samo negativne vijesti, rekla je Vuđan.

(Hina) xsbro yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙