FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki MMSU objavio dva natječaja

Autor: dsil
RIJEKA, 9. studenog 2012. (Hina) - Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) objavio je javni poziv za sudjelovanje hrvatskih umjetnika u međunarodnom projektu "Password: printmaking" u belgijskom gradu Kasterlee te natječaj za sudjelovanje inozemnih umjetnika u projektu "Spajalica".

Cilj projekta "Password: printmaking" upostava je veza među umjetnicima, teoretičarima, umjetničkim institucijama i akademijama širom Europe, a usmjeren je na suvremenu grafičku umjetnost u javnom prostoru.

Održavat će se u centru Frans Masereel u Kasterleeu tijekom tri tjedna u travnju i svibnju 2013. godine.

Zainteresirani umjetnici trebaju se prijaviti riječkom MMSU životopisima te opisom projekta koji namjeravaju izvesti u Belgiji.

MMSU je raspisao i natječaj za sudjelovanje inozemnih umjetnika u projektu "Spajalica" u razdoblju od 13. do 19. svibnja 2013. godine.

Projekt će se izvesti na ulicama i trgovima oko MMSU-a, a namjera je pojačati prisutnost ovog muzeja u njegovoj neposrednoj okolini.

Očekuju se performativni i participativni radovi, urbane intervencije i slično a da ih publika ne može predvidjeti. Temeljne smjernice su ostvarivanje prisutnosti suvremene umjetnosti u javnom prostoru i komuniciranje MMSU s njegovim urbanim okruženjem.

Dvoje izabranih umjetnika dobit će mogućnost rezidencijalnog boravka u Rijeci u trajanju od 20 dana te honorar po projektu od po 3000 kuna bruto.

(Hina) xdsil ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙