FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forum hrvatskih manjina 16. studenoga

Autor: smar
ZAGREB, 9. studenog 2012. (Hina) - Znanstvena i kulturna suradnja između hrvatskih manjinskih zajednica i Republike Hrvatske - stanje i perspektive, tema je 18. po redu Foruma hrvatskih manjina koji će se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika (HMI) održati u petak, 16. studenoga.

Stručni skup usmjeren je prema analizi aktualne znanstvene i kulturne suradnje kako bi se temeljem uvida u stanje te suradnje mogle potaknuti nove perspektive u važnom segmentu manjinske politike očuvanja jezika, kulturnog naslijeđa i nacionalnog identiteta. Cilj skupa je potaknuti raspravu između predstavnika hrvatskih manjina i državnih tijela i institucija matičnoga naroda o mogućim programima i projektima za bolje i potpunije ostvarivanje znanstvene i kulturne suradnje.

Ovogodišnjim stručnim skupom željeli bismo također potaknuti snažnije zalaganje svih nadležnih tijela i institucija Republike Hrvatske u ostvarivanju toga cilja, navodi u današnjem priopćenju HMI.

Na ovogodišnjem Forumu hrvatskih manjina sudjelovat će čelni ljudi krovnih organizacija hrvatskih manjina te predstavnici znanstvenih ili kulturnih institucije iz svake zajednice, a iz Hrvatske će nazočiti predstavnici nadležnih državnih tijela te predstavnici znanstvenih, kulturnih i obrazovnih institucija.

Uvodno izlaganje o temi Foruma održat će predsjednik Znanstvenog vijeća Hrvatskog instituta za povijest Robert Skenderović, koji će ujedno moderirati ovogodišnjim skupom.

Forum hrvatskih manjina održat će se u petak u 11 sati u prostorijama Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3.

(Hina) pp/xsmar ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙