FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 9. studenoga

Autor: uand
ZAGREB, 9. studenog 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak 9. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelovat će na konferenciji "Civilne žrtve rata u Hrvatskoj" u organizaciji Centra za suočavanje s prošlošću "Documenta" (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

SLAVONSKI BROD - Hrvatske vode će u Slavonskom Brodu svečano obilježiti početak radova na projektu "Sustav vodoopskrbe i odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda Slavonskog Broda". Projekt vrijedan gotovo 30 milijuna eura sufinancira Europska komisija u sklopu IPA programa za regionalni razvoj. Na svečanosti će nazočiti generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te ostali visoki dužnosnici (12 sati, lokacija Vijuš, Stanka Vraza bb).

ZAGREB - Protiv odgode primjene odredbe o otpremninama temeljem Zakona o policiji prosvjedovat će policijski službenici u službenim odorama na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića (10 sati, a okupljanje je u 9,30 sati ispred katedrale). Prosvjed organizira Koordinacija sindikata koji djeluju unutar MUP-a, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (10 sati). Nakon prosvjeda na Trgu bana Josipa Jelačića, najavljeno je da će 1.500 prosvjednika otići na Trg sv. Marka, pred Vladu i Sabor.

ZAGREB - U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-Mol na zagrebačkom Županijskom sudu trebao bi svjedočiti posljednji svjedok mađarski član Uprave Ine Pal Zoltan Kara. Idućeg tjedna očekuje se iznošenje Sanaderove obrane i završni govori stranaka, a ubrzo nakon toga i objava prvostupanjske odluke. Sanader je u slučaju Hypo optužen za ratno profiterstvo, odnosno uzimanje provizije od austrijske banke sredinom 90-ih za kredit koji je dobila Hrvatska, a u slučaju Ina-Mol tereti ga se za primanje 10 milijuna eura mita od čelnika mađarske naftne kompanije Mol u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Okrugli stol "HVO dio hrvatske obrane ili ne?" organizira nakon javne potpore svojim suborcima u HVO-u Udruga Specijalne policije Republike Hrvatske, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba (10,30 sati, dvorana Doma invalida Domovinskog rata, Slovenska 21).

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organizira konferenciju za novinare na temu: "Što se krije iza otkaza u Business.hr-u i Aktualu?". Na konferenciji će uvodno govoriti novinar Business.hr-a Branimir Zekić, bivši glavni urednik Business.hr-a Josip Jagić, predsjednik HND-a Zdenko Duka i predsjednik Sindikata novinara Hrvatske Anton Filić (12 sati, Klub novinara u Novinarskom domu, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Utakmica 15. kola Prve HNL u Zagrebu između nogometaša Zagreba i Hajduka (17 sati, Kranjčevićeva).

ZAGREB - Utakmica 5. kola C skupine Eurolige košarkaša u Zagrebu između Cedevite i Caje Laboral (18.30 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙