FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela Glazbena tribina Opatija

Autor: dsil
RIJEKA, 8. studenog 2012. (Hina) - Manifestacija Hrvatskog društva skladatelja (HDS) Glazbena tribina Opatija koja promiče stvaralaštvo suvremenih skladatelja počela je večeras u tome gradu.

Ovogodišnja manifestacija je 49. po redu, a trajat će do 11. studenoga u hotelu Imperial. Organizator je HDS-ova tvrtka Cantus uz potporu Ministarstva kulture, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba, grada Opatije, Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice grada Opatije i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Manifestacija je počela koncertom u sklopu HR projekta junior koji okuplja učenike glazbenih škola iz Zagreba, Rijeke i Opatije.

Na programu ovogodišnje tribine su nastupi novoosnovanog ansambla Komornog studia Zagrebačke filharmonije pod umjetničkim vodstvom Martina Draušnika, Cantus Ansambla, čiji je koncert posvećen nedavno preminulom akademiku Marku Ruždjaku te ansambla iz BiH Sonemus - New Generation pod umjetničkim vodstvom Ališera Sijarića.

Nastupit će duo Gordan Tudor/Ivan Batoš na saksofonu i glasoviru i Jazz Matmar trio. Koncert elektroničke glazbe će se podijeliti na dva dijela. U prvom će se predstaviti veterani hrvatske elektroničke glazbe a na drugom autori mlađe i srednje generacije.

Glazbena tribina završava koncertom HR projekta, odnosno nastupom studenata glazbe s djelima hrvatskih autora.

Ulaz na sve priredbe u sklopu tribine je besplatan.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙