FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren festival arheološkog filma

Autor: zjur
SPLIT, 8. studenog 2012. (Hina) - U splitskom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika danas je otvoren drugi Međunarodni festival arheološkog filma tijekom kojega će biti prikazano 18 filmova iz deset zemalja.

Festival će trajati do petka do kada će publika moći odgledati filmove arheološke tematike autora iz Italije, Irske, Francuske, Poljske, Irana, Grčke, SAD-a, Belgije, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske. U sklopu filmskog dijela biti će prikazan i nagrađeni film s festivala u Bordeauxu "Ponovno pronađeni parfem".

Kako se čulo na otvaranju na Festivalu će biti iznimno zanimljivih priča u filmovima koji govore o velikom rimskom požaru i Neronovom ludilu, o tome kakvi su se parfemi koristili u antici, o tajnama Vučedolskog kalendara i Stonehengea, o "pustinjskim katedralama" Korzike, gradu Boga Baala, te prvim Europljanima".

"Sljedeća dva dana ćemo svjedočiti kreativnosti i vizualnoj umjetnosti autora. Ministarstvo kulture podržava ovakve događaje, a ovaj festival je čuvar prošlosti i vizionar budućnosti. Čestitke svima", kazala je Eva Brunović, voditeljica Službe za muzejsko-galerijsku i likovnu djelatnost Ministarstva kulture nakon što je otvorila Festival.

Danas je izvan konkurencije prikazan animirani film "Tajna Kellsa", a njega će reprizirati i sutra. U sklopu Festivala još je u utorak otvorena izložba o iznimno bogatoj srednjovjekovnoj arheološkoj baštini otoka Brača.

(Hina) xzjur yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙