FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj "Writers in residence 2013." Udruge Kurs iz Spita

Autor: gvla
ZAGREB, 7. studenog 2012. (Hina) - Splitska Udruga Kurs, koja se bavi promicanjem kulture i umjetnosti, u sklopu svojeg rezidencijalnog programa "Marko Marulić" raspisala je natječaj Writers in residence "Marko Marulić" za 2013. za stipendije za boravak u gradu Splitu namijenjen književnicima i prevoditeljima iz središnje i jugoistočne Europe.

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 eura. Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita.

Tijekom boravka organiziraju se čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i literarnim radionicama, a stipendist ima obvezu ostaviti dnevnik zapisa tijekom boravka u gradu Splitu, te u svojem dijelu napisati da je započeto ili završeno na jednomjesečnom stipendiranom boravku Udruge Kurs.

Termini boravka su veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni i prosinac iduće godine, a svi zainteresirani autori i prevoditelji mogu se do 15. prosinca ove godine prijaviti za sudjelovanje putem Natječaja za književne stipendije.

Molbe se šalju na adresu Udruge Kurs, A. Mihanovića 27, 21000 Split, Hrvatska ili na e-mail adrese vemac@vip.hr i edi.matic@gmail.com.

Prijave će zaprimiti Odbor za dodjelu stipendije, te izvijestiti kandidate o izabranim autorima. Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.

Pokretanjem rezidencijalnog programa Writers in residence "Marko Marulić" i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom.

Stipendije su osigurane u partnerstvu s europskom mrežom Traduki, Ministarstvom kulture, Splitsko-dalmatinskom županijom i Gradom Splitom.

Projekt je pokrenut u Splitu 2010., a u sklopu programa do sada je u Hrvatskoj predstavljeno više od 30. autora iz regije Jugoistočne Europe. Počasni pokrovitelj projekta je predsjednik RH Ivo Josipović.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙