FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paul Ryan, republikanski potpredsjednički kandidat

Autor: nbar
WASHINGTON, 6. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Paul Ryan, potpredsjednički kandidat Mitta Romneya na američkim predsjedničkim izborima, jedan je od "mladih lavova" proizašlih iz konzervativnog krila Republikanske stranke.

Paul Ryan (42) zvijezda je u usponu među fiskalnim konzervativcima koji dominiraju Republikanskom strankom. Ryan je u Zastupnički dom izabran prvi puta 1998., na platformi protivljenja povećanja poreza, i otada je imao sedam mandata.

Njegov otac i djed preminuli su od srčanog udara s pedesetak godina, te zbog toga Ryan veliku pažnju obraća svom životnom stilu. Veliki je pobornik vježbanja a njegovi hobiji uključuju lov, ribolov i kampiranje.

Veći dio svoje karijere proveo je u Washingtonu i nema velikog poslovnog iskustva.

Paul Ryan je dobar govornik sa smislom za humor. Čak i demokrati cijene njegovo razumijevanje kompliciranih poreznih pitanja.

Ryan je možda najpoznatiji po svom prijedlogu za restrukturiranje programa medicinske pomoći koji bi starijim osobama davao određenu svotu novaca ili vaučer kojim bi kupovali privatna zdravstvena osiguranja. Taj korak, smatra Ryan, potreban je kako bi se spasio sustav.

Mogući budući potpredsjednik SAD-a je rimo-katolik, veliki je protivnik pobačaja a smatra da bi pobačaj trebao biti legalan samo u slučaju silovanja, incesta, ili ako je majčin život u opasnosti.

Rođen je i odrastao u Janesvilleu u Wisconcinu. On je peta generacija koja živi u toj državi koja je 2008. glasovala za Obamu. Ryan se često poziva na svoje korijene.

Kada Kongres zasijeda, Ryan spava u svom uredu na Capitol Hillu, umjesto da je kao većina drugih iznajmio stan u Washingtonu. Tvrdi da je sve u praksi, jer i sam često radi do ponoći a ustaje već u 6 sati ujutro. Budući da nema stan u Washingtonu, tušira se u teretani. Često odlazi u Wisconsin kako bi proveo vrijeme sa svojom suprugom Jannom Little, odvjetnicom specijaliziranom za poreze, i njihovo troje male djece.

Dok hoda hodnicima Kongresa, Ryan gotovo uvijek sluša muziku na slušalicama, te tako lakše izbjegava novinare. Njegovi omiljeni bandovi su Rage Against the Machine i Led Zeppelin.

(Hina) xnab ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙