FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: mirno trgovanje, u fokusu i dalje dionica Leda

Autor: neba
ZAGREB, 6. studenog 2012. (Hina) - Na Zagrebačkoj se burzi danas očekuje mirno trgovanje, uz blage oscilacije Crobexa, dok bi u nešto većem fokusu investitora i dalje mogla biti dionica Leda zbog najavljene dokapitalizacije.

Svih 7 analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuje stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks ojačao je jučer 0,12 posto, na 1.746 bodova, a Crobex10 0,05 posto, na 975 bodova.

Redovni promet iznosio je 11,3 milijuna kuna, što je otprilike pola milijuna više nego u petak.

Najveći promet ostvaren je dionicama Valamar Adrije, 2,6 milijuna kuna, uz blagi rast cijene, za 0,16 posto, na 109,17 kuna.

Najveća je dobitnica, pak, bila dionica Leda, kojoj je cijena skočila 9,94 posto, na 6.800 kuna, uz promet od 1,77 milijuna kuna.

Ledo je objavio da će se 14. prosinca održati Glavna skupština društva, s prijedlogom odluke o povećanju temeljnog kapitala za najviše 35.625.000 kuna izdanjem novih dionica, čija cijena neće biti ispod 8.000 kuna.

„Danas bi Crobexi ponovno mogli stagnirati, jer nema novih poticajnih vijesti, dok bi u nešto većem fokusu investitora mogla i dalje biti dionica Leda, budući da njezina cijena još ima prostora za rast“, kaže Ana Franin, financijska analitičarka u Raiffeisenbank Austria.

Kako dodaje, smjernice investitorima kasnije će dati podatak o potrošnji.

Državni zavod za statistiku objavit će danas prvu procjenu prometa u trgovini na malo u rujnu. Zbog rasta nezaposlenosti i pada realno raspoloživog dohotka, pet makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, u prosjeku očekuje pad potrošnje u rujnu u odnosu na isti mjesec prošle godine za 3,3 posto. Svi anketirani očekuju pad, i to u rasponu od 1,1 do 4,5 posto.

I na svjetskim se burzama ovih dana trguje mirno jer su ulagači oprezni uoči današnjih predsjedničkih izbora u SAD-u.

Na Wall Streetu je u ponedjeljak Dow Jones indeks ojačao je 0,15 posto, dok je S&P 500 porastao 0,22, a Nasdaq indeks 0,59 posto.

U opreznom trgovanju jutros su i na azijskim te europskim burzama cijene dionica blago porasle.

„Vjerojatno će se cijeloga dana trgovati oprezno u očekivanju rezultata američkih predsjedničkih izbora“, zaključuje Franin.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙