FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR: treba čitati imena poginulih vukovarskih branitelja

Autor: mkov
ZAGREB, 4. studenog 2012. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskoga rata Podravke (UBIUDR) traži od Ministarstva branitelja da se 18. studenoga, na dan okupacije grada Vukovara, na Memorijalnom groblju ili u krugu ratne vukovarske bolnice, pročitaju imena svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, koji su na bilo koji način poginuli ili umrli u obrani Vukovara, a time i u obrani Hrvatske, priopćeno je večeras iz UBIUDR-a.

Udruga ističe kako se poglavito trebaju pročitati imena onih koji su pogubljeni na Ovčari te dodaje kako bi s čitanjem imena trebao početi predsjednik Republike Ivo Josipović, a potom hrvatski branitelji, učenici iz svih županija te političari.

Nedopustivo je, kako smatra UBIUDR, da se toliko godina nakon završetka jugo-srpske agresije još ne znaju imena onih koji su u Vukovaru-gradu junaka bili prvi kad je trebalo i koji su položili živote na Oltar Domovine. "Najmanje što možemo učiniti za te ljude, za njihovu žrtvu jest da im javno pročitamo imena", ističe udruga i dodaje kako bi imena poginulih za Vukovar toga dana trebala biti pročitana i u svim školama u Republici Hrvatskoj te u Saboru.

UBIUDR predlaže i da se u svakom gradu, a poglavito u gradu Zagrebu podigne spomenik, spomenik vukovarskim žrtvama

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙